AcasăOldPrincipesa Margareta si principele Radu au plantat platani, in parcul central din...

Principesa Margareta si principele Radu au plantat platani, in parcul central din Cluj

In ziua in care vor deveni cetateni de onoare ai Clujului, principesa Margareta si principele Radu, prezenti la acest sfarsit de saptamana in orasul din nord-vestul tarii, s-au oprit in parcul central al orasului.

Bucurandu-se de temperaturile unei zile de primavara autentica, si de razele unui soare foarte prietenos, principesa Margareta si sotul, principele Radu, au ajuns, duminica in jurul pranzului, in parcul central „Simion Barnutiu”, din Cluj, insotiti de primarul Emil Boc. Insa nu doar pentru o plimbare in aer liber, ci si pentru a duce la indeplinire un gest simbolic, ale carui efecte vor fi vizibile si peste o lunga perioada de timp.

Altetele Lor au plantat cate un platan intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri ale orasului in fruntea caruia se afla democrat-liberalul, si care poarta numele lui Simion Barnutiu, istoricul si omul politic roman care s-a numarat printre figurile importante ale Revolutiei de la 1848.

Dupa acest moment, principesa Margareta si principele Radu vor lua parte la un eveniment cu totul deosebit, dedicat Altetelor Lor. Este vorba despre ceremonia in cadrul careia vor primi titlurile de cetateni de onoare ai Clujului, programata sa inceapa dupa ora 18.

Va amintim ca hotararea de a le acorda celor doi reprezentanti ai Casei Regale cele doua distinctii a fost luata la inceputul primei luni a acestui an, in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean Cluj, dar si faptul ca vizita printesei mostenitoare Margareta si a sotului sau in acest oras se va incheia luni.

sursa foto: Facebook/Emil Boc

author avatar
Cristina Stefan
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger