AcasăOldProfesor universitar suspectat de luare de mita, la licenta. Perchezitii in Targu...

Profesor universitar suspectat de luare de mita, la licenta. Perchezitii in Targu Jiu si Bucuresti

Perchezitii simultane la patru adrese din Targu Jiu si Capitala. Procurorii din cadrul Parchetului General fac, luni, cercetari intr-o cauza penala, in care au suspiciuni de fapte de coruptie.

Reprezentantii Parchetului de pe langa Instanta Suprema fac verificari intr-un caz in care exista suspiciuni ca un profesor universitar ar fi cerut si primit bani de la studenti, sustin oamenii legii, pentru a-i ajuta sa obtina rezultate favorabile la examenul de licenta din aceasta vara, dar si pentru a le da invataceilor lurari de licenta de-a gata. De asemenea, exista suspiciuni si in randul unor studenti, care sunt banuiti de dare de mita.

Mai exact, procurorii „efectueaza cercetari intr-o cauza penala fata de un cadru didactic universitar si studenti sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare mita, luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu, existand suspiciuni ca, in cursul lunilor iulie – septembrie a.c., acesta ar fi solicitat si primit bani de la studenti pentru a le facilita obtinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenta, precum si a le furniza lucrari de licenta gata elaborate”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Public.

Pentru a proba aceste suspiciuni, procurorii fac, luni, perchezitii simultane in patru locatii din orasul amintit, dar si din Capitala, in cadrul unei actiuni la care beneficiaza de sprijinul reprezentantilor Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Directiei Generale Anticoruptie, dar si de suportul tehnic al SRI.

Sursa foto: diseara.ro

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger