AcasăOldRadu Beligan, condus pe ultimul drum

Radu Beligan, condus pe ultimul drum

In aplauze. Asa a parasit pentru ultima oara Radu Beligan scena Teatrului National, cum s-a intamplat si in ultimii ani, cand spectacolele care aveau numele sau pe afis se jucau de obicei cu casa inchisa. Si la fel, in aplauze, a fost condus regretatul actor pe drumul fara de intoarcere.

La trei  zile de cand a plecat dintre cei vii, Radu Beligan a fost plans si condus pe ultimul sau drum de cei patru copii, de rude si apropiati, dar si de oameni simpli care l-au iubit si i-au apreciat, deopotriva, lunga cariera artistica, demna de o mentiune in Cartea Recordurilor.

La cateva ore de cand colegii de breasla, printre ei Florin Piersic, Horatiu Malaele, George Ivascu si Gelu Visan, apropiatii, dar si romanii care l-au vazut jucand in piese de teatru si in filme au venit in prima parte a zilei de sambata la Teatrul National, pentru a-i aduce un ultim omagiu, Radu Beligan a parasit, in aplauzele celor prezenti, incinta TNB, care a purtat insemne de doliu. Se intampla la 13 si 20 de minute. A fost ultima sa prezenta la institutia pe scena careia a jucat decenii la rand, dar si pe care a condus-o perioada insemnata. Sicriul sau a fost adus pentru ultima oara, sambata dimineata, in foaierul Salii Mari, astfel incat cei care au dorit sa poata trece pe la catafalc, cu o floare si un gand pios.

Cortegiul funerar s-a indreptat apoi catre Cimitrul Bellu din Capitala, unde in cursul dupa-amiezii s-a desfasurat slujba de inmormantare, urmata de un ceremonial specific ceremonialurilor cu onoruri militare.

Va amintim faptul ca Radu Beligan – unul dintre cei mai apreciati si longevivi artisti ai neamului- a murit miercuri, la varsta de 97 de ani, la un spital din Capitala. Anuntul a fost primit cu mare tristete atat in randul colegilor sai actori – mai tineri sau cu o mai mare experienta pe scena, cat si a amatorilor de teatru.

sursa foto: facebook.com/TNB.Ro

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger