AcasăOldRaed Arafat, despre elicopterul SMURD prabusit: Daca va iesi doctorul Arafat vinovat,...

Raed Arafat, despre elicopterul SMURD prabusit: Daca va iesi doctorul Arafat vinovat, automat imi asum responsabilitatea si am plecat

Actualul secretar de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, cel care a infiintat SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare-n.r), sustine ca e gata sa demisioneze, in cazul in care se va considera ca ar fi vinovat in vreun fel in cazul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol, tragedie soldata cu patru morti.

Drama prabusirii aparatului de zbor in care se aflau patru oameni- pilotul, copilotul, un medic si o asistenta medicala- continua sa ramana in atentia opiniei publice, in conditiile in care se incearca sa se inteleaga ce s-a intamplat de a ajuns aparatul de zbor sa cada in lac, dar si daca autoritatile ar fi putut interveni mai rapid in ajutorul victimelor, in asa fel incat sa fie salvate.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, medicul Raed Arafat a insistat asupra faptului ca e nevoie sa se faca ancheta in acest caz, inainte de a se trage concluzii. Si, ca urmare, de a se arata cu degetul in directia unor persoane. Cu toate acestea, fondatorul SMURD nu a exclus varianta de a parasi functia pe care o detine la acest moment, in cazul in care se va stabili ca ar avea vreo vina in aceasta situatie.  Pana atunci, insa, considera secretarul de stat, expertii, dar si anchetatorii trebuie lasati sa analizeze situatia. „Daca va iesi doctorul Arafat vinovat, automat imi asum responsabilitatea ca sunt vinovat si am plecat. Daca iese cineva vinovat, automat o sa spunem, uite, acolo este vinovatul. Dar trebuie sa lasam ancheta sa mearga ca sa avem rezultatele, asa cum facem acum, este imposibil sa avem o concluzie”, a declarat Arafat, marti seara, la postul citat.

Va amintim ca in urma accidentului in care a fost implicat, luni dupa-amiaza, elicopterul SMURD tip EC 135 care transportase o pacienta cu probleme pulmonare de la Tulcea, la Constanta au pierit toate cele patru persoane aflate la bordul apararului de zbor: pilotul Petre Corneliu Catuneanu, copilotul Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton.

foto: ziarulunirea.ro

270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger