AcasăOld"Ramona", la Cannes: scurtmetrajul regizat de Andrei Cretulescu, selectat la o sectiune...

„Ramona”, la Cannes: scurtmetrajul regizat de Andrei Cretulescu, selectat la o sectiune a festivalului

O noua veste buna despre o productie autohtona, inainte ca editia din acest an a celebrului festival de film sa inceapa. Dupa Corneliu Porumboiu si Radu Muntean, si Andrei Cretulescu isi vede productia proiectata la Cannes, asteptand cu emotie sa afle si daca va castiga un premiu.

Un film de 20 de minute, din care regizorul insusi anunta ca lipsesc cu desavarsire dialogurile, nu, insa, si scenele violente. Despre „Ramona”, scurtmetrajul independent a carui regie este semnata de Andrei Cretulescu, s-a aflat luni ca a fost selectat in cadrul sectiunii „Semaine de la Critique”, la Cannes 2015.

Vestea l-a emotionat foarte mult pe cineastul roman, care a recunoscut ca selectarea in cadrul competitiei oficiale a sectiunii din cadrul editiei din acest an a prestigiosului festival de film de la Cannes e cea mai mare reusita din cariera. „In secunda asta inseamna totul. Pur si simplu. Nu imi gasescu usor cuvintele”, a marturisit tanarul regizor intr-o interventie telefonica in direct, la Antena 3.

Fara sa vrea sa dea foarte multe detalii despre productia in care joaca, printre altii Rodica Lazar, Dorian Boguta si Andi Vasluianu, a treia realizata in aceeasi formula, cu aceeasi echipa, dupa „Bad Penny” si „Kowalski”, pentru simplul fapt ca si-ar dori ca publicul sa descopere farmecul peliculei in timp ce o vizioneaza, Cretulescu a ales sa spuna doar ca e vorba, intr-adevar, despre un scurtmetraj din care nu lipseste deloc violenta.

sursa foto: realitatea.net

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger