AcasăOldREZULTATE BAC 2015: Peste 66 % dintre elevi au promovat. 63 de...

REZULTATE BAC 2015: Peste 66 % dintre elevi au promovat. 63 de medii de 10

Rezultatele la BACALAUREAT 2015, sesiunea de vara, au ajuns sa fie cunoscute, marti, de catre candidatii care au trecut, zilele trecute, de probele „examenului maturitatii”, dar si de catre colegii, parintii, profesorii si cunoscutii lor.

Astfel, in timp ce candidatii sunt fie bucurosi, fie tristi de notele primite la probele BAC-ului din acest an, oficialii Ministerului Educatiei au anuntat primele statistici. Astfel, din datele facute publice in cursul primei parti a zilei de marti reiese faptul ca peste o suta de mii, mai exact 66, 41 % dintre absolventii claselor a XII-a de la nivelul intregii tari, au promovat Bacalaureatul (respectiv au obtinut minimum nota 5 la fiecare proba, dar o medie de minimum 6-n.r), fiind vorba de rezultate inainte de contestatii.

Si pentru ca aminteam de contestatii, va spunem ca, in conditiile in care notele au fost afisate la avizierele centrelor de examen pana la ora 12, elevii nemultumiti de note pot face contestatie. Acestea se depun tot astazi, pana la ora 16, urmand ca in urmatoarele doua zile contestatiile sa fie analizate si solutionate, inainte de a fi anuntate – pe 10 iulie- REZULTATELE FINALE la BAC 2015,  respectiv mediile candidatilor care au sustinut acest examen in sesiunea iunie-iulie.

Cat priveste rata de promovabilitate a primei sesiuni a BAC-ului, datele oficiale indica o crestere a procentului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu 7 %.

E important de spus si faptul ca au fost 63 de medii de 10, in intreaga tara, dar si ca – spre lauda lor- in judetul Timis au fost inregistrate noua dintre acestea. Numarul acestor „medii premiante” a scazut, insa, fata de anul trecut, mentioneaza reprezentantii ministerului.In Capitala au promovat sesiunea de vara a BACALAUREATULUI 2015 68% dintre candidatii care au dat probele. Cat despre judetele cu cea mai mare rata a promovarii, acestea sunt: Clujul – cu 82, 18%, Brasovul, cu 78, 74% si Bacaul, cu 78, 34%.

sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger