AcasăOldRezultatele referendumului au aratat ca Scotia NU vrea sa se desparta de...

Rezultatele referendumului au aratat ca Scotia NU vrea sa se desparta de Marea Britanie!

Au fost anuntate rezultatele oficiale ale referendumului istoric desfasurat joi, in cadrul caruia locuitorii au fost intrebati daca vor sau nu ca Scotia sa se desparta de Marea Britanie.

Scotienii au aratat, prin vot, ca nu vor independenta, ci aleg sa ramana in continuare parte a Regatulului Unit. 55% dintre cei care si-au exprimat opinia la referendum s-au pronuntat impotriva despartirii de Marea Britanie, si doar 45 % s-au declarat „pentru” aceasta masura. Dupa centralizarea rezultatelor din cele 32 de circumscriptii, s-a anuntat ca 2.001.926 dintre votanti au spus „nu” ideii de independenta a Scotiei, in conditia in care prezenta la vot a fost de 84, 59%, anunta presa britanica.

Premierul Scotiei a recunoscut infrangerea taberei care sustinea independenta Scotiei, spunand ca accepta decizia populatiei. „Scotia a decis, cu majoritate de voturi, sa nu devina in acest stadiu un stat independent”, a afirmat Alex Salmond, dupa anuntarea primelor rezultate ale referendumului urmarit cu interes de o lume intreaga.

Sursa foto: obiectiv.info

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger