AcasăOldS-a confirmat al treilea caz de infectare cu Zika in Romania!

S-a confirmat al treilea caz de infectare cu Zika in Romania!

Dupa cazul tinerei bucurestence si a unui copil de origine romana stabilit cu parintii in strainatate, ambii primind confirmarea infectarii cu virusul Zika, Ministerul Sanatatii anunta ca a aparut un alt caz. E important de mentionat ca si de aceasta data este vorba despre „un caz de import de virus Zika”.

Asadar un al treilea pacient care primeste confirmare, din partea specialistilor, ca a fost infectat cu virusul transmis – in mare parte din cazuri, prin intepatura tantarului Aedes, supranumit „tantarul-tigru”. Este vorba despre un tanar in varsta de 36 de ani, care locuieste in Cluj, despre care autoritatile precizeaza ca „este in afara oricarui pericol si respecta recomandarile facute de medici si de Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj”.

A calatorit in Republica Dominicana si in America

In ultima perioada, tanarul a fost plecat din tara. Din cate mentioneaza reprezentantii MS, intr-o prima faza romanul a ales drept destinatie Republica Dominicana – despre care s-a anuntat ca este o regiune activa de transmitere a temutului virus, pentru ca apoi sa se opreasca in SUA. Prima calatorie s-a desfasurat intre 6 si 13 iulie, in timp ce dincolo de Ocean barbatul a stat o alta saptamana, respectiv pana pe 20 iulie, revenind pe taram autohton o zi mai tarziu, adica exact joia trecuta.

Un prim caz confirmat. Virusul Zika, in Romania

Pe 22 iulie, omul a mers la medic, la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj, avand febra si pielea corpului acoperita de o eruptie. Cum pacientul prezenta principalele simptome specifice infectarii cu Zika, specialistii i-au facut testele specifice. Probele prelevate de la tanar au fost trimise in Capitala, iar rezultatele – pozitive- s-au aflat deunazi.

Al doilea caz de Zika in Romania

Chiar si in conditiile aparitiei unui al treilea caz de infectare cu Zika in Romania, oficialii MS mentioneaza in comunicatul facut public joi faptul ca „riscul de transmitere a virusului pe teritoriul Romaniei” se mentine „la un nivel minim”.

Va amintim ca virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat, ci prin intepatura de tantar sau prin contact sexual. DETALII AICI.

sursa foto:renasterea.ro

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger