AcasăOldSe incepe urmarirea penala in rem in dosarul disidentului Gheorghe Ursu

Se incepe urmarirea penala in rem in dosarul disidentului Gheorghe Ursu

Procurorii militari din cadrul Parchetului de pe langa Instanta Suprema au decis inceperea urmaririi penale in rem (cu privire la fapta, nu la o persoana-n.r), in dosarul disidentului Ursu.

Se fac cercetari sub aspectul comiterii unei infractiuni contra umanitatii, in cauza penala in care se ancheteaza violentele la care a fost supus Gheorghe Ursu, in perioada in care s-a aflat in vizorul comunistilor, fiind acuzat de actiuni ostile regimului. „In cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr. 32/P/2015, prin ordonanta din data de 15 ianuarie 2015, procurori militari ai Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunii contra umanitatii, prevazuta de art. 439 alin. 1 lit. e, g si k din Codul penal, cu privire la actiunile represive si sistematice desfasurate impotriva lui URSU GHEORGHE EMIL, in perioada in care acesta a facut obiectul urmaririi informative si judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist”, au anuntat reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un comunicat.

In continuarea cercetarilor, in vederea solutionarii acestui dosar, in perioada urmatoare urmeaza sa fie audiate mai multe persoane.

Va amintim ca, in noiembrie anul trecut, Curtea Militara de Apel confirma redeschiderea dosarului privind moartea disidentului Gheorghe Ursu. Inainte de aceasta decizie, cerand dreptate pentru tatal sau, fiul lui Gheorghe Ursu a fost, vreme de 17 zile, in greva foamei. Fostului scriitor a decedat in temnitele comuniste, in 1985.

Sursa foto: caon.ro

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger