AcasăOldSe pregatesc de razboi: Faceti rezerve de apa si hrana!

Se pregatesc de razboi: Faceti rezerve de apa si hrana!

In pofida asigurarilor de pace pe care le dau liderii planetei, devine tot mai sigur ca omenirea se pregateste de a treia conflagratie mondiala. Tobele razboiului bat din ce in ce mai tare si aproape ca nu trece ziua fara sa avem o stire despre bombardiere de ultima generatie recent testate, crucisatoare lansate la apa sau ultimatumuri dictate de cine cui i se nazare. La naiba, deja am devenit experti in armament, stim diferentele dintre un Su-35 si un F-16; asta, in timp ce, pe cai oficiale, NATO si UE ne canta „Sa fie pace-n lume,/ Sa fie pace pe Pamant”.

Sa fie, dar atunci de ce Germania isi indeamna populatia sa faca rezerve de apa si de hrana? Cum vine asta, Angela Merkel vorbeste la Bruxelles despre pace, iar acasa face pregatiri de razboi!?

Amenintarea terorista, pista falsa?

Frankfurter Allgemeine Zeitung si-a socat cititorii, ieri, cu subiectul de pe prima pagina. „Faceti rezerve de apa si de hrana”, este indemnul Germaniei pentru locuitorii ei si face parte din noul plan de aparare civila, primul adoptat de Bundestag de la sfarsitul Razboiului Rece incoace. In el se vorbeste despre amenintarea terorista, dar nici macar ziaristii nemti nu cred asta, intrucat planul prevede si intarirea/ consolidarea cladirilor. Or, pentru cateva atentate comise de kamikaze jihadisti ori niscaiva atacuri cu topoare prin trenuri nu se impuneau lucrari la adaposturile din orase.
„Noi trebuie sa incurajam oamenii sa faca aprovizionarea de alimente pentru 10 zile si de apa pentru 5 zile, la o rata de doi litri pe zi de persoana. In eventualitatea unui atac asupra sa, Germania trebuie sa foe pregatita pentru o astfel de amenintare”, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului.

Nemtii inca se tem de rusi

Cel mai citit ziar din Germania a facut public un document provenit de la Ministerul Apararii, datat iulie 2016, care atrage atentia asupra pericolului rusesc.  In el, generalii nemti avertizeaza cu privire la potentiala amenintare a Moscovei. „Rusia este o tara care a pus la indoiala pacea in Europa, mai ales dupa ce a anexat Crimeea”, se scrie in documentele Ministerului German al Apararii.

Pornind de aici, Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie ca Berlinul a decis sa mareasca investitiile militare, armata germana urmand a cunoaste prima sa modernizare de la caderea Zidului incoace.

ISU a verificat adaposturile antiaeriene

Aparent fara legatura cu subiectul prezentat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, o informatie un pic mai veche capata acum un cu totul alt inteles. Cu vreo doi, trei ani in urma, ISU Bucuresti a primit misiunea de a verifica toate adaposturile antiaeriene din Capitala. Iar acolo unde se impunea, buncarele au intrat in proces de reconditionare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.986 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger