AcasăOldSituatie greu de inteles. Kovesi: Un secretar de stat a continuat sa...

Situatie greu de inteles. Kovesi: Un secretar de stat a continuat sa ia mita, desi a asistat la prinderea in flagrant a unui coleg

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

Sefa DNA spune ca a observat ca fapte de coruptie se comit in majoritatea domeniilor, insa ca cele prioritare pe care institutia in fruntea careia se afla ar fi Educatia, Sanatatea, achizitiile publice, precum si fonduri europene si coruptia din sistemul de Justitie.

Din cate a precizat intr-un interviu acordat, miercuri, Digi 24, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a constatat faptul ca, desi an de an au tot fost exemple de persoane care au fost fie anchetate, fie arestare sau chiar condamnate pentru fapte de coruptie, astfel de infractiuni de coruptie continua sa se produca.

De altfel Kovesi a admis, oferind un exemplu concludent, ca e greu de inteles cum anume aleg unele persoane sa comita astfel de fapte, chiar daca, de exemplu, au fost martori unui flagrant a procurorilor, in urma carora un coleg de munca a ajuns in atentia procurorilor. „Este extrem de dificil de explicat, spre exemplu, intr-un dosar in care a fost anchetat un secretar de stat, cum acesta a continuat sa primeasca mita, sa continue fapte de coruptie, in conditiile in care, cu cateva luni inainte de a fi prins de DNA, a asistat la prinderea in flagrant a unui coleg care lucra in acelasi minister cu el. Cu toate aceste, in afara de faptul ca si-a conspirat activitatile si a incercat sa evite discutiile sau sa aiba intalniri directe cu cei care-i ofereau mita, nu s-a gandit ca ar trebui sa renunte”, a subliniat sefa DNA.

Mai mult, in cadrul aceluiasi interviu, Laura Kovesi a mai dat glas unei constatari – o parte a persoanelor care ajung sa fie cercetate de procurori ar fi mai afectati de faptul ca li se pune sechestru sau chiar li se confisca unele bunuri, decat de faptul ca ar urma sa ajunga sa fie arestati preventiv, vreme de o luna.

244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger