AcasăOldSuspect de Ebola, adus de la Constanta la "Matei Bals", in Capitala

Suspect de Ebola, adus de la Constanta la „Matei Bals”, in Capitala

Un constantean care s-a intors recent in tara dintr-un stat african va fi adus, pentru analize, in Capitala. Barbatul este suspect de Ebola, prezentand simptome specifice febrei de tip hemoragic.

Barbatul are 60 de ani si a revenit, zilele trecute, in Romania, de la lucru, din Nigeria. Acuzand o stare de rau si avand febra, omul a ajuns pe mana medicilor constanteni. In cursul acestei zile, pacientul va fi transportat cu o ambulanta la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala, unde exista un pavilion special amenajat pentru posibile cazuri de  febra de tip hemoragic.

Medicii se feresc sa faca, insa, speculatii in acest caz, precizand ca analizele vor lamuri de ce anume sufera constanteanul. „Nu putem sa facem vreo legatura cu Ebola in acest moment. Urmeaza ca investigatiile la care va fi suspus pacientul in perioada urmatoare sa certifice sau nu acest diagnostic”, a precizat directorul medical al Serviciului de Ambulanta Constanta, pentru publicatia constanteana Cuget Liber.

Persoana in cazul careia exista suspiciuni de infectare cu Ebola va fi supusa unor teste amanuntite, in cadrul unitatii spitalicesti din Bucuresti, menite sa stabileasca daca a contractat sau nu temutul virus. „In aceasta situatie este vorba de o suspiciune minora de Ebola. Testele se fac la „Matei Bals”. Pacientul a fost izolat intr-o camera imediat si a fost trimis la Bucuresti cu o ambulanta speciala”, a precizat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat de realitatea.net.

Sursa foto: bzi.ro

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger