AcasăOldSuspiciuni de evaziune fiscala: Perchezitii in Capitala, la sediile unor firme de...

Suspiciuni de evaziune fiscala: Perchezitii in Capitala, la sediile unor firme de paza. Prejudiciul – 10 milioane de euro

Politistii de la Investigare a Fraudelor fac, luni, 10 perchezitii la mai multe domicilii de pe raza Capitalei si a judetului Ilfov, intr-un caz in care sunt suspiciuni de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de circa 10 milioane de euro.

Cercetarile vizeaza locuintele unor persoane, dar si sedii de societati comerciale, perchezitiile facand parte dintr-o operatiune ce vizeaza probarea unor suspiciuni de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de paza si securitate, dintr-un dosar penal deschis in aceasta cauza.

Sub coordonarea Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, nu mai putin de 80 de politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor, din cadrul IGPR, precum si din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, dar si specialisti criminalisti si 12 echipe ale SIAS, perchezitioneaza locuintele unor suspecti banuiti de evaziune fiscala. Ulterior cercetarilor domiciliare, 12 persoane vor fi conduse la audieri.

La aceasta ora, politistii efectueaza 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, fiind vizate locuintele mai multor persoane si sediile unor societati comerciale, banuite de comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de paza si securitate, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR. „In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de securitate si paza ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive in perioada 2009-2012, in valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, mentioneaza sursa citata.

Prejudiciul adus bugetului in acest caz este, sustin oamenii legii, de aproximativ 10.000.000 de euro.

Sursa foto: sighet247.ro

228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger