AcasăOldTeroristii ISIL sustin ca l-au executat si pe cel de-al doilea ostatic...

Teroristii ISIL sustin ca l-au executat si pe cel de-al doilea ostatic japonez

Al doilea nipon aflat in mainile membrilor gruparii teroriste Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) a fost executat, reiese dintr-un mesaj video difuzat pe Internet.

Prin inregistrarea respectiva, a carei autenticitate a fost supusa de indata verificarilor, membri gruparii jihadiste vor sa transmita faptul ca l-au ucis si pe cel de-al doilea barbat de origine japoneza ajuns pe mainile lor inca de toamna trecuta, fiind rapit in Siria.

Este vorba despre jurnalistul Kenji Goto (47 de ani), cel care, initial, scapase de moarte, odata ce teroristii, nemultumiti ca nu le-a fost respectata cerinta- care consta intr-o suma de bani de ordinul sutelor de milioane de dolari – au ales sa il execute pe colegul sau, Haruna Yukawa.

MAE condamna crima

La fel cum s-a intamplat si in urma cu doar cateva zile, cand o lume intreaga a aflat cu groaza despre faptul ca teroristii ISIL l-au decapitat pe Yukawa, reprezentantii Ministerului roman de Externe s-au grabit sa transmita un mesaj de solidaritate cu natiunea nipona. „Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi executarea cetateanului japonez Kenji Goto de catre organizatia terorista ISIL”, transmite MAE, prin intermediul uneui comunicat, in care se adauga faptul ca actele teroriste comise de ISIL „nu au niciun fel de justificare” si ca e nevoie ca vinovatii sa plateasca in fata legii.

„Crimele comise de ISIL și repercusiunile raspandirii acestei ideologii extremiste sunt extrem de preocupante și ne determina sa actionam ferm pentru eficientizarea combaterii terorismului international si a ideologiilor extremiste”, considera Bogdan Aurescu, seful Diplomatiei romane.

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger