AcasăOldUdrea, Ariton si Obreja, la DNA

Udrea, Ariton si Obreja, la DNA

Fostii ministri Elena Udrea si Ion Ariton, precum si Rudel Obreja, cel care a ocupat functia de sef al Federatiei Romane de Box (FRB), au ajuns, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a discuta cu procurorii.Toti trei sunt vizati de cercetari in dosarul „Gala Bute”.

Initial, au ajuns la audieri Udrea, fostul ministur al Dezvoltarii si Turismului, si Ariton, ex-ministrul Economiei. Apoi, putin dupa ora 10, a fost adus la sediul DNA, cu o duba, din Arestul Politiei Capitalei, si Rudel Obreja.

In timp ce Udrea si Obreja se afla in arest preventiv, decizia fiind luata de judecatori in cazul lor in dosarul „Gala Bute”,fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, se afla sub control judiciar.

Va amintim ca Elena Udrea a fost arestata preventiv miercuri, dupa ce Instanta Suprema a decis sa admita solicitarea  DNA in acest sens, in acest dosar procurorii cercetand-o, printre altele,  pentru luare de mita.

Ion Ariton a fost pus sub control judiciar, in acelasi dosar, pe 17 februarie, pentru o perioada de 60 de zile, procurorii anuntand ca este cercetat pentru „participatie improprie la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite”.

De asemenea, in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu organizarea evenimentului sportiv desfasurat in vara anului 2011 este cercetat si fostul sef al FRB, Rudel Obreja, pe care procurorii DNA il acuza de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala. Obreja se afla in arest preventiv din 5 februarie.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger