AcasăOldUn elicopter SMURD s-a prabusit in lacul Siutghiol, in judetul Constanta!

Un elicopter SMURD s-a prabusit in lacul Siutghiol, in judetul Constanta!

Grav accident cu un microbuz pe A1. S-a declanșat Planul Roșu și s-a chemat un elicopter SMURD

Un accident aviatic s-a produs, in urma cu scurt timp, in judetul Constanta. Un elicopter SMURD aflat in misiune a cazut in lacul Siutghiol, in apropiere de statiunea Mamaia.


UPDATE 3- O femeie – cadru medical- a fost scoasa din apa si resuscitata pe malul lacului. Dupa minute intregi in care doctorii de la Ambulanta au facut eforturi sa o ajute, se pare ca aceasta a raspuns manevrelor salvatoare, fiind dusa la spital. Celelalte trei persoane sunt, insa, in continuare date disparute, fiind cautate cu barcile pneumatice. Actiunea de gasire a celor trei persoane se desfasoara contra cronometru, tinandu-se cint de faptul ca apa e rece, in zona e frig si se lasa intunericul.

UPDATE 2- Ministrul de Interne a plecat catre locul in care s-a prabusit elicopterul SMURD, alaturi de o echipa de procurori militari si criminalisti, Gabriel Oprea dispunand, de altfel, activarea Centrului Operativ de la nivelul Guvernului Romaniei si al Ministerului Afacerilor Interne, in vederea coordonarii interventiei la locul accidentului aviatic.

UPDATE 1-Accidentul a fost anuntat la 112 in jurul orei 16.20. Conform Ministerului de Interne (MAI), la bord se afla un echipaj standard, format din patru persoane – pilot, copilot, doctor si asistent, nu insa si vreun pacient.

––

Aparatul de zbor – care fusese solicitat pentru a transporta un pacient de la Tulcea catre spitalul din Constanta – a cazut in apa lacului Siutghiol. Pentru moment nu se stie exact cate persoane se aflau la bordul respectivei aeronave, dar potrivit reporterntv.ro, ar fi vorba despre patru oameni- pilotul, copilotul, un medic si o asistenta.

Aceeasi sursa anunta ca, din datele primite de la fata locului, membrii echipajului ar fi supravietuit accidentului, dar si ca elicopterul s-ar fi prabusit dupa ce pacientul ar fi fost transportat la spital, drept pentru care in aparatul de zbor nu s-ar fi aflat decat pilotii si echipa medicala.

Catre locul accidentului s-au deplasat deja echipe pentru situatii de urgenta – medici, dar si pompieri si scafandri, care vor incerca sa ajute victimele accidentului aviatic.

Vom reveni cu amanunte!

sursa foto: tvsud.ro

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger