AcasăOldVerdict in cazul lui Ionut Anghel, copilul ucis de caini: proprietarul terenului,...

Verdict in cazul lui Ionut Anghel, copilul ucis de caini: proprietarul terenului, inchisoare cu suspendare!

Magistratii Judecatoriei sectorului 2 al Capitalei au decis, vineri, asupra cazului care a iscat aprigi controverse, in urma cu aproximativ doi ani, dar, totodata, a marcat pe viata o familie din Bucuresti.

Este vorba despre cazul micutului Ionut Anghel, baietelul a carui viata s-a incheiat brusc, la doar patru ani, intr-o zi de septembrie a anului 2013. Copilul a sfarsit muscat de maidanezi, pe un teren situat in vecinatatea Parcului Tei din sectorul 2 al Capitalei.

Iar vineri s-a dat un verdict in prima instanta in cazul care a suscitat valuri de comentarii, impartind, practic, opinia publica in doua mari tabere- pro si contra eutanasierii maidanezilor. Judecatorii au decis ca administratorul firmei care detine terenul pe care s-a produs drama sa fie condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, doua persoane juridice trimise in judecata in acest caz – firma care detine terenul, dar si Administratia Domeniului public (ADP) sector 2 -au de platit, au decis magistratii, amenzi penale catre bugetul local. Mai mult, familia baiatului – atat parintii, cat si Andrei, fratele cel mare al lui Ionut- ar putea primi daune morale in valoare totala de 2,4 milioane de euro.

E important de mentionat, insa, ca decizia de vineri a instantei nu este una definitiva si poate fi contestata.

Va amintim ca, in toamna lui 2013, Ionut se afla in parcul respectiv alaturi de fratele sau mai mare, la momentul respectiv in varsta de sase ani, si de bunica lor. Intr-un moment de neatentie, baietii s-au indepartat de bunica si au ajuns pe terenul respectiv, unde, din nefericire, micutul cu chip angelic a ajuns sa fie muscat de caini, pana ca persoanele care plecasera in cautarea lui sa reuseasca sa il gaseasca.

author avatar
Cristina Stefan
635 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger