AcasăOldVideanu: Abuzul in serviciu e o infractiune de serviciu, nu este o...

Videanu: Abuzul in serviciu e o infractiune de serviciu, nu este o infractiune de coruptie

Adriean Videanu

La primele ore ale zilei de sambata, in momentul in care a iesit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, odata ce ordonanta de retinere emisa pe numele sau expirase, si inainte ca magistratii Instantei Supreme sa decida masura arestarii sale preventive pentru o perioada de 30 de zile, Adriean Videanu a stat putin de vorba cu presa.

Adriean Videanu

„Asteptam ce va decide domnul judecator”, spunea liderul PDL Bucuresti, inainte ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au judecat cererea procurorilor DNA prin care se cerea arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Adriean Videanu, sa decida impunerea masurii privative de libertate in cazul fostului ministru al Economiei.

Intrebat de presa daca are ceva sa isi reproseze, Videanu a raspuns ca regreta ca a fost doar o chestiune de minute intre schimbarea incadrarilor si ca si-a pierdut intr-un timp foarte scurt calitatea de suspect, devenind inculpat. „Singurul lucru pe care mi-l reprosez este ca in 10 minute am trecut de la situatia de suspect la cea de inculpat si nu am avut timp sa depun probele la DNA, ca n-am fi ajuns la situatia asta”, a adaugat acesta.

Cu acest prilej, fostul ministru al Economiei a mai tinut sa precizeze ca pe numele sau nu este o acuzatie de coruptie, ci de abuz in serviciu. „Nu exista o acuza de coruptie (…) Este o acuza de complicitate la abuz in serviciu si vreau sa stiti ca abuzul in serviciu e o infractiune de serviciu, nu este o infractiune de coruptie”, a insistat Videanu.

Va reamintim ca Adriean Videanu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de catre procurorii DNA, dupa mai multe ore de audieri, pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul „Bica 2” in care mai sunt acuzati si Alin Cocos, tatal sau, Dorin Cocos, precum si Alina Bica si fostul ei consilier, Ionut Florentin Mihailescu.

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger