AcasăOldZi de doliu national in Olanda: Trupurile neinsufletite ale victimelor accidentului aviatic...

Zi de doliu national in Olanda: Trupurile neinsufletite ale victimelor accidentului aviatic din Ucraina, aduse familiilor

Durere imensa pentru rudele si cunoscutii pasagerilor olandezi care au pierit in tragedia aviatica de joi, din estul Ucrainei. Primele sicrie cu trupurile neinsufletite ale victimelor vor ajunge in Olanda, miercuri, decretata zi de doliu national in memoria celor care au murit dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit.

Victimele aeronavei Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines vor fi aduse familiilor, la aproape o saptamana dupa ce au sfarsit, intr-un mod cumplit, pe un camp din apropiere de Donetsk, regiune ucraineana controlata de separatistii prorusi. Aeronava ce va aduce pe teritoriul natal primele trupuri neinsufletite ale pasagerilor de origine olandeza va ateriza in cursul acestei zile, la Eindhoven. Acolo va avea loc o ceremonie in memoria victimelor, urmand ca, dupa aceea, ramasitele trupesti sa fie duse la un centru, pentru a fi supuse unor teste genetice, in vederea identificarii victimelor, potrivit CNN. Procesul se anunta unul laborios si ar putea dura zile intregi.

Cursa MH 17, care facea legatura intre Amsterdam si capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, nu a mai ajuns la destinatie. Toti cei 298 de oameni aflati la bord, majoritatea cetateni olandezi, au pierit.

Intre timp, cutiile negre ale avionului au fost predate autoritatilor olandeze, dupa ce ieri au ajuns la specialistii malaezieni, odata ce separatistii au acceptat sa le predea, pentru a fi analizate si a se cerceta ultimele date inregistrate de la bordul aeronavei.

[youtube]c-Yy4SUQ7cI[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger