AcasăNewsExpertii internationali au intrat in zona prabusirii avionului malaezian

Expertii internationali au intrat in zona prabusirii avionului malaezian

Este imposibil pentru expertii internationali sa lucreze in conditii optime

Un grup de 30 de experti medico-legisti olandezi se indrepta duminica spre locul unde s-a prabusit avionul malaezian care efectua zborul MH17, in estul Ucrainei.

Munca anchetatorilor internationali este complicata de luptele dintre armata ucraineana si separatisti, care s-au intensificat in ciuda acordului cu prorusii.

Este imposibil pentru expertii internationali sa lucreze in conditii optime

Autoritatile malaeziene au anuntat ca au ajuns la un acord cu separatistii prorusi pentru a permite misiunii internationale sa ajunga la locul in care a fost doborat avionul Malaysia Airlines, cu 298 de oameni la bord, in estul Ucrainei. Insa, luptele s-au intensificat la 45 de kilometri de Donetk, 13 civili, inclusiv doi copii, de un an si de cinci ani, fiind ucisi duminica in confruntarile de la Gorlivka. Un fum negru se ridica in apropiere de locul catastrofei, iar oameni fugeau. Un punct de control rebel aflat in apropiere a fost abandonat. Conform militarilor ucraineni, rebelii prorusi au atacat cu rachete de tip Grad cartiere locuite de la Gorlivka. Un grup de 30 de experti legisti olandezi se deplasau duminica spre locul prabusirii aeronavei. Olandezii se bazasera pe un acord incheiat intre Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si separatistii prorusi din estul Ucrainei.

Un vagon cu lucrurile personale ale victimelor tragediei aviatice a fost transmis autoritatilor olandeze, insa multe au disparut, dat fiind ca s-a furat de la fata locului tot ce se putea fura. Pe camp mai sunt si multe ramasite umane, dar care, in conditiile in care nu s-a respectat si nu s-a protejat zona prabusirii, nu mai pot fi recuperate. Olanda este insarcinata cu procesul de identificare a victimelor si coordonarea anchetei asupra cauzelor prabusirii. O prima victima a catastrofei aeriene a fost identificata sambata in Olanda de o echipa de experti medico-legali.

author avatar
Adina Mutar
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger