AcasăNewsFamilia Adamescu renunta la creditul pentru magazinul Unirea si la cumpararea de...

Familia Adamescu renunta la creditul pentru magazinul Unirea si la cumpararea de actiuni Astra

Societatea Unirea Shopping Center SA, controlata de sotii Carmen si Dan Adamescu prin The Nova Group Investments Romania, a convocat AGA pentru a revoca mai multe decizii luate in iunie, referitoare la contractarea unui credit de 45 milioane euro pentru investitii si cumpararea de actiuni Astra de 16 milioane de euro.

Carmen si Dan Adamescu detin, printre altele, si magazinul Unirea din Bucuresti

In 5 iunie 2014, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Unirea Shopping Center a adoptat, cu majoritate de voturi, o serie de hotarari, una dintre ele avand stipulate prevederi care, desi par formale, denota intentii viitoare bizare. Astfel, AGEA a decis contractatea unui credit de la o institutie bancara, in valoare de 40-45 de milioane de euro, credit necesar realizarii programului de investitii al societatii, respectiv de modernizare a magazinelor detinute de Unirea Shopping Center SA in Bucuresti si in Brasov. Nimic ilegal, este normal ca o firma sa ia credite pentru investitii, insa modul in care pare ca aceasta intentioneaza  sa  (nu ) returneze banii este cel putin ciudat.

Neplata anuntata

Carmen si Dan Adamescu

Si ca sa nu avem vorbe, iata cum este formulata hotararea cu pricina: „Se aproba constituirea de catre Societate in favoarea bancii finantatoare a unor garantii sub forma unor ipoteci imobiliare, in scopul garantarii creditului, plus dobanzile, comisioanele si penalitatile aferente si orice alte cheltuieli legate de, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, recuperarea tuturor sumelor datorate bancii, cheltuieli de judecata /executare silita”.  Sigur, la prima vedere pare o formulare formala, uzuala in astfel de cazuri, dar e ceva usor ambiguu (sau poate prea clar in privinta intentiilor viitoare), anume ca, desi inca nu a contractat creditul, firma are deja in vedere penalitati pentru o eventuala intarziere la plata. Mai mult decat atat, societatea are in vedere constituirea de garantii pentru cheltuieli de judecata intr-un posibil proces cu banca (desi nicio institutie financiara nu fusese contactata pentru imprumut), precum si pentru cheltuieli cu o eventuala executare silita. Interesanta formularea, insa, pana la urma, AGA SC Unirea Shopping Center SA a decis revocarea hotararii privind contractarea creditului de 45 de milioane de euro, precum si a deciziei privind cumpararea de actiuni de la societatea de asigurare-reasigurare Astra SA.  Convocarea AGA pentru 25 august 2014 a fost semnata de catre Carmen Adamescu, sotia lui Dan Adamescu. Remintim ca omul de afaceri se afla in arest si a fost trimis in judecata in iunie pentru dare de mita, intr-un dosar privind interventii ilegale in cauze de insolventa.

 

author avatar
National
2.667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger