AcasăNewsFanfaronada mascariciului Basescu

Fanfaronada mascariciului Basescu

De cateva zile, Traian Basescu, cel mai odios personaj de la Emil Bobu incoace, ocupa in mod excedentar spatiul public cu cele mai bolnave declaratii. Cere, ultimativ si revansard, sa fie audiat de instanta de judecata in cauzele penale privind pe Elena Udrea, Alina Bica si Horia Georgescu. Ca daca nu, iese el public cu declaratii. Nu ma-nnebuni? La litru?

Ce ar putea declara Basescu acum, de natura sa salveze sau sa indulceasca situatia celor trei inculpati? Se da de ceasul mortii ca acestia vor fi condamnati si, zice el, trebuie sa faca declaratii.

Conform procedurii, el, ca martor, trebuie sa declare tot ce stie, dar numai cu privire la faptele de care Udrea, Bica si Georgescu sunt acuzati, nu sa bata campii. Avea cunostinta de indeletnicirile ilegale ale acestora? Daca da, de ce le-a permis sa-si urmeze cariera infractionala? Miroase a favorizare sau a complicitate, asa ca mai bine tace. Daca nu stie, judele ii va cere sa evacueze sala. Ce sa declare? Ca sunt nevinovati? De unde stie el? Ca nu i-a adus degeaba in sistem, ca sunt copii buni? Pe cine intereseaza asta? A beneficiat de uzufructul infractiunilor? Daca da, pleaca direct la puscarie. Daca nu, i se arata pe unde sa iasa cu ciocu’mic. Oricat ar vrea Basescu sa lase impresia unor declaratii zdrobitoare ce le are de facut, nu reuseste. Este doar un spectacol regizat, intre altele, in incercarea de a-si apara pielea – de fapt – simtind ca „statul de drept” de acum s-a luat la pumni cu „statul de drept” inventat de el si e pe cale sa iasa cocosat de bataie.

In mod cert, Basescu nu are de facut declaratii cu privire la propriile combinatii, ale lui si ale familiei. Nici despre fratele lui si mormanul de bani ajuns la el de la Bercea Mondial. Despre afacerea cu mosia de la Nana, nici vorba. Despre casa din Mihaileanu, nici atat. Si nici despre vanzarea flotei Romaniei. Aaa, daca ar declara ca dupa spalarea prejudiciului din dosar, pana la zero lei si zero bani, Daniel Morar a fost premiat cu sefia DNA, ar fi altceva. Numai ca, un singur cuvant nelalocul lui despre oricare din cauze l-ar trimite direct la puscarie. Si, se stie, lui Basescu nu ii place la parnaie.

Care dezvaluiri tulburatoare?

Scenariul asta mizerabil e conceput ca Basescu sa ramana permanent treaz in constiinta maselor. Lumea trebuie sa vada in el curajosul care se ia in piept cu nedreptatea, abuzul, cu incalcarea drepturilor omului si tra-la-la. Cum bate el Justitia la fund si o tarnoseste in piata publica! Are nevoie de reclama, ca prostimea sa vada in el salvatorul si sa-i dea voturi. Dezvaluirile cu care ameninta? Sa fim seriosi! In afara de faptul ca, la toamna, lumea pune gogosari la murat, nu are cu ce sa iasa pe piata. Doar nu o sa dezvaluie targul in urma caruia Alina Bica a ajuns secretar de Stat la Justitie, dupa ce a ingropat dosarul de contrabanda de la Arad, in care Blejnar era bagat pana peste cap. Acelasi Blejnar despre care declara ca nu il cunoaste. Sau ca Ionut Mihailescu, consilierul ei, martorul-denuntator care si-a retras declaratia, era omul ei de legatura cu „orasul”. Cu baietii de oras.

Base, pute rau a bulau, nene! Te bagi?

Pe cine apara, de fapt, Basescu? Pe Elena Udrea, sefa camarilei, care acum pozeaza in Ioana d’Arc la fiecare iesire din sediul Politiei? Pe Alina Bica, eterna si fascinanta victima de la televiziunile unde-si joaca rolul? Pe Horia Georgescu, omul lui de casa si seful integritatii natiunii, care s-a incurcat in declaratii pana la concurenta sumei de 128 de milioane de euro in numai doua luni, in primul dosar? Bravos, esti tare!

author avatar
Valentin Boeru
1.016 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger