AcasăNewsFostul prefect de Calarasi, urmarit penal

Fostul prefect de Calarasi, urmarit penal

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva membrilor Comisiei judetene de fond funciar Calarasi.

Acestia, in frunte cu Serban Jenel, fostul prefect al judetului Calarasi, sunt acuzati ca au comis mai multe infractiuni printre care si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, cu consecinte deosebit de grave.

Membrii Comisiei judetene de fond funciar Calarasi sunt acuzati ca, in iulie 2007, au aprobat delimitarea unui teren in suprafata de aproape 2.000 de hectare ce apartinea INCDA Fundulea si l-au trecut din domeniul public al statutului in domeniul privat al orasului Fundulea.

Conform romaniatv.net, aprobarea s-a realizat cu incalcarea competentelor prevazute de lege si fara a verifica si clarifica situatia juridica a terenului.

Astfel, patrimoniul statului a fost prejudiciat cu pana la 3 milioane de euro, daca suprafata reprezinta teren agricol situat pe teritoriul administrativ al orasului Fundulea, sau pana la 60 de milioane de euro, daca suprafata respectiva reprezinta teren adiacent cailor rutiere.

Tot in 2007, mai multi suspecti din acest dosar au intocmit propuneri catre Comisia judeteana de fond funciar Calarasi, pentru solicitarea unor suprafete de teren, desi, fie aveau teren in rezerva, fie nu efectuasera demersuri pentru solicitarea altor suprafete pe raza jud. Calarasi.

author avatar
Cristi Ionita
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger