AcasăNewsFostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, trimis in judecata de...

Fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, trimis in judecata de DNA

Bunea Stancu a fost actionat in instanta, joi, de catre procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Galati. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata si vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Florin Mija, precum si alti 11 functionari ai CJ Braila. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea.

Fostul presedinte al CJ Braila, aflat la acest moment in arest la domiciliu, a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat de conflict de interese, dar si de „cinci infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una in forma continuata”. Totodata, in acelasi dosar a fost actionat in instanta si Florin Mija, acuzat de DNA de „cinci infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una in forma continuata”. Vicepresedintele CJ Braila se afla, de asemenea, in arest la domiciliu.

In dosarul in cauza, DNA Galati a mai trimis in judecata 11 functionari ai Consiliului Judetean Braila, acuzati de fapte de coruptie, precum si trei societati comerciale, doi administratori ai acestora, si contabilul sef din cadrul primariei Vadeni.

Conform aceluiasi comunicat al DNA, procurorii mentioneaza, in rechizitoriul intocmit in acest dosar, ca „in perioada 16.07.2009 – 04.08.2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al Consiliului Judetean Braila, a aprobat și a avizat documentatia in procedurile de achizitii publice organizate de institutia pe care o conduce, finalizate cu incheierea a șase contracte, desi a cunoscut faptul ca firmele care au oferit preturile cele mai mici (criteriul principal de atribuire), au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a conditiilor tehnice sau financiare.

Aceasta, in scopul vadit de a atribui lucrarile respective firmelor agreate si anume SC TANCRAD SRL Galati, SC CONCIVIA SA Braila si SC TANCRAD CONSTRUCT SRL Braila, determinand, prin incalcarea atributiilor ce-i reveneau in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila si de ordonator principal de credite, privitor la folosirea si gestionarea eficienta a fondurilor publice, alaturi de alti functionari din subordinea sa (membrii comisiei de evaluare a ofertelor) producerea unui prejudiciu in valoare totala de 2.924.817,60 lei la bugetul Consiliului Judetean Braila si vatamarea intereselor legitime ale participantilor descalificati in mod discriminatoriu din procedurile de achizitii publice la care au participat”.

246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger