AcasăNewsFostul primar al Ploiestiului, trimis in judecata

Fostul primar al Ploiestiului, trimis in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, marti, sa-l trimita in judecata, in stare de arest preventiv, pe Iulian Badescu, fostul primar al Ploiestiului.

Iulian Badescu este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale), luare de mita (doua infractiuni), efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in forma continuata (sase acte materiale) si folosirea influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni).

Conform procurorilor DNA, oamenii legii au finalizat cercetarile in dosarele ce il vizau pe Iulian Badescu. Fostul primar al Ploiestiului este acuzat, printre altele, ca si-a tras un comision de 300.000 de euro din contractul prin care Primaria a varsat aproape trei milioane de euro in contul clubului de fotbal Petrolul Ploiesti.

De asemenea, Iulian Badescu este acuzat ca a desfasurat in mod repetat, in numele unor societati comerciale pe care le controla in fapt, activitati cu titlu oneros, producatoare de venituri pentru sine, incompatibile cu functiile detinute.

Concret, inculpatul a incheiat contracte de servicii publicitare, a achizitionat prin intermediul unui executor judecatoresc doua imobile situate in municipiul Ploiesti si a achizitionat in mod direct produse alimentare si de propaganda destinate distribuirii catre alegatori, in scop electoral, in campania din primavara – vara anului 2012 pentru alegerile locale in Ploiesti.

Cu prilejul aceleiasi campanii, inculpatul Iulian Badescu, in calitate de persoana cu functii de conducere in cadrul unei formatiuni politice, filiala Prahova, a pretins si primit, de la un om de afaceri, suma de 20.000 lei, bunuri constand in carne, tricouri, bannere, baloane, servicii de personalizare produse si servicii de transport in valoare totala de aproximativ 80.000 lei, destinate distribuirii catre alegatori. In schimbul acestor bunuri si servicii, inculpatul i-a promis omului de afaceri ca, dupa castigarea portofoliului de primar, va incredinta societatii comerciale administrata de acesta din urma lucrari de constructii pe raza municipiului Ploiesti, finantate din bugetul primariei, lucru care, in fapt, s-a si realizat.

In acelasi context si in acelasi scop, inculpatul Iulian Badescu a pretins de la alt om de afaceri sa-i confectioneze un numar de 10.000 de tocatoare din lemn din care a primit efectiv 7.400 de bucati in valoare de 7.432,56 lei.

De la acelasi om de afaceri, in cursul anului 2013, inculpatul, in calitate de primar al municipiului Ploiesti, a pretins si a primit foloase materiale necuvenite in valoare de aproximativ 20.000 lei, constand in lucrari de tamplarie efectuate la locuinta detinuta de acesta din urma in municipiul Ploiesti, in schimbul promisiunii de atribuire a unor contracte de executie lucrari finantate de la bugetul primariei.

Alaturi de Iulian Badescu au mai fost trimise in judecata, sub control judiciar, aghiotantele lui Iulian Badescu, respectiv Oana Cristina Iacob, secretar al Primariei Municipiului Ploiesti, si Alina Iulia Alexandru, director executiv al Directiei Administratie Publica. Cele doua sunt acuzate oficial de abuz in serviciu in forma continuata (cate doua acte materiale).

Cei trei sunt acuzati ca, prin actiunile lor, au prejudiciat bugetul Primariei cu peste opt milioane de lei, iar procurorii DNA anunta ca dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger