AcasăNewsFostul primar din Bechet, trimis in judecata

Fostul primar din Bechet, trimis in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Costel Tulitu, fostul primar al orasului Bechet, judetul Dolj.

Costel Tulitu este acuzat de oamenii legii de sase infractiuni de abuz in serviciu, dintre care trei in forma continuata, si de patru infractiuni de conflict de interese.

Conform procurorilor, in zilele de 24 august 2009 si 3 septembrie 2010, inculpatul Tulitu Costel, in calitate de primar al orasului Bechet, in baza contractului de proiectare si executie lucrari privind realizarea obiectivului „Sistem centralizat de canalizare Bechet-Deal S.E.1”, a aprobat la plata cheltuieli care nu erau conforme cu realitatea, atestate prin doua facturi emise de S.C. Consrep Construct S.R.L. Caracal, in valoare totala de 1.339.342,29 lei, echivalentul a 312.741,97 euro.

De asemenea, procurorii sustin ca, ajutat de Marin Petroi (diriginte de santier) si de Laurentiu Paunescu (administrator al SC Consrep Construct SRL), Costel Tulitu a produs un prejudiciu in suma de 1.138.440,95 lei in dauna Ministerului Dezvoltarii Regionale (ce a preluat in patrimoniu obiectivul de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice) si in suma de 200.901,34 lei in dauna Primariei Bechet, precum si un folos material necuvenit pentru S.C. Consrep Construct S.R.L. in valoare totala de 1.339.342,29 lei.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Marin Petroi, acuzat de abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale), si Laurentiu Paunescu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu (doua acte materiale).

author avatar
Cristi Ionita
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger