AcasăNewsFotbalistii fug din Turcia

Fotbalistii fug din Turcia

Atentatele de la Istanbul au bagat groaza nu numai in cetatenii Turciei, ci si in rezidentii de acolo. Printre acestia se numara si fotbalistii gigantilor Galatasaray, Fenerbahce ori Besiktas. Presa internationala scrie ca vedetele din SuperLiga refuza sa mai calce pe malul Bosforului dupa ce 41 de persoane au decedat si alte 239 (pana aseara) au ajuns in stare grava la spitale in urma unor atentate comise marti noapte pe Aeroportul Ataturk, al 3-lea ca marime din Europa!

Impresarul Marco Kirdemir se afla pe Ataturk in momentul producerii tragediei. Agentul FIFA le-a declarat jurnalistilor de la „Hurriyet” ca stie multi fotbalisti care nu mai vor sa intre in Turcia: „Nici ei si nici familiile lor nu se simt in siguranta. Cunosc multi jucatori care au refuzat oferte bune de la cluburile din Turcia, dar si mai multi ma suna si imi spun ca s-au saturat si ca le este frica sa se intoarca la antrenamente”.

Nani, primul care pleaca. Urmeaza Sneijder si Van Persie?

Adus cu surle si trambite la Fenerbahce, Nani paraseste Turcia in regim de urgenta. Aflat in Franta, la Euro 2016, cu echipa nationala, portughezul si-a dat deja acordul sa joace, din sezonul urmator, pentru Valencia. Alegerea a fost facuta la presiunile familiei, sotia amenintandu-l cu divortul daca revine la Istanbul, noteaza presa turca!
In aceeasi situatie cu Nani sunt si alte doua superstaruri. Olandezii Wesley Sneijder si Robin van Persie au bagajele facute si asteapta doar un semn de la impresarul lor.

„Voiau sa ne omoare pe toti”

Martor la evenimentele petrecute pe „Ataturk”, Marco Kirdemir a povestit ce a vazut pe aeroportul din Istanbul: „Intotdeauna te gandesti ca nu vei trai asa ceva, insa a fost ca un cutremur. Am auzit o explozie si nu ma gandeam ca bilantul va fi atat de grav. Au inceput sa traga cu armele fix la punctul de control, unde treceau bagajele. Teroristii purtau veste si aveau arme la ei. Politia a inceput sa traga si unul dintre atacatori s-a aruncat in aer in fata agentilor de paza. Domnul care imi vanduse biletul s-a ascuns in spatele ghiseului, iar eu am alergat la toaleta in timp ce unul dintre teoristi exploda. Era ca intr-un film. In apropierea mea era o fata careia i se vedeau toate tendoanele. Avea piciorul sectionat. Dupa un timp am vazut ca politistii au ajuns la unul dintre teroristi, in parcare. Acesta s-a aruncat in aer, iar altul s-a aruncat in aer dupa ce in el s-au tras cateva focuri de arma. Teroristii voiau sa ne omoare pe toti. Au venit sa ne omoare pe toti si sa moara si ei”.

Redactia Charlie Hebdo, amenintata din nou cu moartea

Parchetul din Paris a deschis o ancheta dupa publicarea mai multor mesaje amenintatoare pe pagina de Facebook a hebdomadarului francez Charlie Hebdo.  Aceste mesaje lasa sa se inteleaga ca mai multi membri ai redactiei ar putea fi tintele unor noi atacuri teroriste. Anchetatorii brigazii de represiune a delincventei contra persoanelor (BRDP) a politiei judiciare franceze au fost insarcinati sa ia urma autorilor. ”Este vorba de chestiunea de incercarea de a ucide din nou mai multi membri ai redactiei Charlie Hebdo”, a relatat o sursa din politie. Conducerea Charlie Hebdo nu a facut nici un comentariu. In 7 ianuarie 2015, saptamanalul francez a fost tinta unui atac terorist soldat cu 12 morti si 11 raniti

author avatar
Laurentiu Teodorescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger