AcasăNewsFugarul Frantisek Priplata, afaceri in Romania printr-o firma paravan

Fugarul Frantisek Priplata, afaceri in Romania printr-o firma paravan

Frantisek Priplata, cehul care a fugit din Romania ca sa scape de pedeapsa de opt ani de puscarie pentru ca a comandat uciderea sindicalistului Virgil Sahleanu, continua sa faca afaceri in tara noastra, printr-o firma paravan.

Priplata huzureste in Cehia, de unde isi dirijeaza linistit afacerile

Desi sta departe de Romania, tara in care trebuie sa ispaseasca un rest de pedeaspa de sapte ani, din cei opt la care a fost condamnat, Frantisek Priplata nu se poate dezlipi de banii pe care ii produce la noi.

Afaceristul este cautat de Politie

Cehul de 62 de ani este in spatele unei afaceri infloritoare cu mobila, la Oradea, unde detine o firma, impreuna cu o romanca – femeie care a fost si martor in dosarul de omor.

Virgil Sahleanu a fost eliminat in stil mafiot, la ordinul cehului

Conform datelor prezentate de RISE Project, Priplata este proprietarul societatii  I.B.A. Boemia a.s, inregistrata in Cehia, firma care detine, in prezent, 90% din firma oradeana I.B.A. Rom Import Export SRL. Apeland la aceasta strategie, Priplata, care apare pe site-ul Politiei Romane la rubrica „Urmariti general”, a reusit sa puna pe picioare o afacere profitabila, fara ca numele lui sa  figureze in documentele oficiale din Romania.

A scapat si de puscarie, si de datorii

Frantisek Priplata detine in Cehia firma I.B.A. Boemia a.s, care, la randul ei, are 90% din firma oradeana I.B.A. Rom Import Export SRL

Cehul a fost condamnat pentru instigare la asasinarea liderului sindical al combinatului Tepro Iasi, Virgil Sahlean, in anul 2000.

Atacul impotriva lui Sahlean a fost negociat de Priplata cu patronul unei firme paza, Catalin Ciubotaru, caruia i s-a trasat o sarcina precisa: de a-l scoate din schema pe Sahlean doua-trei saptamani, cat dura vizita patronului ceh Zedenek Zemek, reprezentat de Priplata in privatizarea Tepro. Atacul a fost insa atat de violent, incat victima a murit in aceeasi zi. Pe langa puscarie, Priplata ar fi trebuit sa plateasca familiei celui ucis si 6.600 de euro, cu titlu de despagubiri, pe care nu i-a achitat nici in ziua de azi.

author avatar
Narcis Voica
1.601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger