AcasăNewsG20 il invita pe Putin sa-i bata obrazul in privinta Ucrainei

G20 il invita pe Putin sa-i bata obrazul in privinta Ucrainei

Occidentalii nu reusesc sa-l puna la colt pe Putin, asa ca-l primesc in „targ” sa-l faca de ras

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a anuntat participarea presedintelui rus, Vladimir Putin, la summitul G20 ce va avea loc la Brisbane, intre 15-16 noiembrie.

Occidentalii nu reusesc sa-l puna la colt pe Putin, asa ca-l primesc in „targ” sa-l faca de ras

Liderul de la Kremlin este asteptat in Australia ca sa fie rusinat „public” privind interventia Rusiei in Ucraina.

Invitatie prin lipsa de consens

„Am realizat sondaje si tarile sunt determinate sa se asigure ca G20 ramane principalul forum economic pentru chestiuni globale si exista opinia ca presedintele Putin trebuie sa vina si sa infrunte condamnarea internationala pentru comportamentul sau fata de Ucraina”, a declarat  Bishop. He! De parca fostul ofiter KGB s-ar lasa rusinat de cineva, cand a pornit-o pe mareata cale de a readuce maica Rusie pe culmile gloriei! Oricum, Rusia nu lipseste de la nicio masa. O delegatie rusa s-a alaturat reuniunii de doua zile a ministrilor de finante din tarile cele mai puternic industrializate de la Cairns si nimeni n-a avut nicio obiectie. Doar „scuze”. Joe Hockey, presedintele reuniunii, a declarat ca „grupul tine usa deschisa Moscovei pentru a aborda unele dintre tensiunile geopolitice”. Macar Julie Bishop a incercat sa-l omita pe Putin de la intrunirea G20, dar n-a gasit „consens”. „Australia este gazda dar nu avem dreptul de a revoca invitatiile care au fost trimise. Ar trebui sa existe un consens in acest sens in cadrul G20;  nu a fost cazul.”

Kievul, dat in judecata pentru Malaysia Airlines

Australia nu mai vrea sa auda de Putin dupa doborarea avionului de pasageri Malaysia Airlines  in Ucraina, in care au pierit, printre altii, si zeci de cetateni australieni.. Mai pragmatici, nemtii cer daune Kievului, ca n-a inchis spatiul aerian in zona de conflict. Avocatul rudelor victimelor va depune o plangere la CEDO in octombrie, prin care acuza Ucraina de omor prin neglijenta si cere daune de un milion de euro pentru fiecare dintre victime.

NATO a pierdut sirul soldatilor rusi

Vineri seara, Kievul si separatistii din Donetk si Lugansk au semnat un acord de armistitiu prin care se instituie o zona demilitarizata intr-un perimetru de 30 de kilometri pe linia de front. Cel mai important punct stipuleaza ca toate grupurile armate, echipamentele militare, combatantii si mercenarii straini sa se retraga de pe teritoriul Ucrainei, sub supravegherea OSCE. Slabe sperante. Generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa, tocmai a avertizat ca „ceea ce se intampla pe teren este cu totul alta istorie”. „Fluxul neincetat al fortelor ruse si al celor proruse peste frontiera face practic imposibila estimarea numarului lor”, a declarat generalul, intr-o conferinta de presa la Vilnius.

 

 

author avatar
Adina Mutar
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger