AcasăNewsGabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, audiat la DNA

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, audiat la DNA

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, este audiat, luni dupa-amiaza, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Gabriel Sandu este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, precum trafic de influenta sau dare de mita, in celebrul dosar Microsoft.

Sandu a solicitat 1,8 milioane de euro de la un avocat, pentru a asigura derularea in continuare a contractului de licentiere Microsoft si a solicitat si primit 3 milioane de euro pentru a inlesni incheierea acordului cadru pentru 2009-2012 pentru achizitia dreptului de utilizare produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare.

In plus, Gabriel Sandu este acuzat ca a initiat si contrasemnat HG 460 din 2009 pentru atribuirea competentei MCSI de a desfasura procedura de licitatie deschisă in vederea incheierii unui acord-cadru ce are ca obiect achizitia dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare.

Fostul ministru este acuzat si ca a incheiat Acordul cadru cu Asocierea CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, in conditiile in care documentatia de achizitie a inclus criterii restrictive de natura a favoriza asocierea.

sursa foto: voceatransilvaniei.ro

author avatar
Cristi Ionita
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger