AcasăNewsGabriel Sandu si Nicolae Dumitru au scapat de arest

Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru au scapat de arest

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri, eliberarea din arest a lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, si a afaceristului Nicolae Dumitru.

Cei doi vor fi plasati in arest la domiciliu, fiind anchetati pentru comiterea mai multor infractiuni in Dosarul Microsoft.

Decizia instantei nu este definitiv, magistratii de la ICCJ anuntant, tot vineri, ca s-a stabilit prelungirea mandatelor de arest preventiv pentru afaceristul Dorin Cocos si pentru Gheorghe Stefan, primarul de la Piatra Neamt.

Cocos, Stefan si Nicolae Dumitru sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu este acuzat de luare de mita si de spalare de bani.

Potrivit DNA, contractul-cadru de inchiriere de licente Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost incheiat in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei si, implicit, permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate.

Astfel, sustin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi incheiat cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, invocandu-se in mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un pret cu cel putin 40% mai mare fata de pretul real, avand la baza un necesar nefundamentat.

author avatar
Cristi Ionita
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger