AcasăNewsGata cu maidanezii! Vom avea referendum pentru eutanasiere!

Gata cu maidanezii! Vom avea referendum pentru eutanasiere!

Dupa o tacere suspecta in legatura cu tragedia din parcul Tei, primarul Oprescu a anuntat, aseara, ca va organiza un referendum cu privire la eutanasierea cainilor vagabonzi. Astfel, bucurestenii vor avea ocazia sa spuna, o data pentru totdeauna, ce isi doresc: caini fericiti sau copii intregi?

Bucurestenii vor hotari soarta cainilor fara stapan

La trei zile dupa ce un copil de patru ani a murit in chinuri groaznice, mancat de maidanezi, primarul general al Capitalei si-a facut timp aseara pentru a discuta despre problema cainilor vagabonzi. Sorin Oprescu a declarat ca va organiza un referendum pentru ca populatia sa decida soarta celor 60.000 de caini fara stapan din Bucuresti. Culmea, pana cand un copil nevinovat a murit sfasiat de maidanezi, autoritatile parca nu stiau de haitele care ataca zilnic oameni pe strada. Aveau legi, aveau fonduri, insa n-aveau… chef! Asa cum nici ONG-ul care a adoptat doar pe hartie  unul dintre cainii ucigasi n-a avut chef sa-l supravegheze. Lavinia Nica, fost voluntar al fundatiei Caleidoscop, care a lasat slobod cainele ucigas, a spus ieri ca nu se simte vinovata. „Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar… asta a fost! A fost un accident. Eu am constiinta curata”, a spus Lavinia Nica. Un „accident” despre care „National” a spus inca de la inceput ca ar trebui tratat ca o ucidere prin imprudenta.

Ancheta penala

Drept dovada ca „accidentul” n-a fost tocmai accident, ieri, Parchetul General a declansat o ancheta de amploare si l-a chemat pentru audieri pe coordonatorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu. Politistii de la Omoruri s-au deplasat la adapostul de caini din Pallady pentru a prelua cipurile cainilor gasiti luni la locul tragediei. Suspect, potrivit primelor informatii, cainii gasiti acolo nu au fost adoptati de niciun ONG, contrar informatiilor furnizate de „hingherul sef” Bancescu.

Basescu se declara socat

Tot ieri, presedintele Traian Basescu, care a trimis si o coroana de flori familiei indoliate, prezentand condoleante, s-a declarat socat. „Am ramas marcat de drama lui Ionut. Dupa ce am vazut ieri poza lui Ionut, sunt marcat ce splendoare de copil si ce se poate intampla“, a afirmat presedintele Basescu. De altfel, maestru in a transforma orice situatie, chiar si una tragica, intr-un prilej de a castiga capital electoral, Basescu a punctat decisiv atunci cand a venit si cu solutia: un termen limita in care iubitorii de animale sa adopte maidanezii, apoi, eutanasierea.

Talk-show pe sicriu

Priveghiul baietelului mancat de caini a fost mana cereasca pentru unii ziaristi, care au vrut neaparat sa afle cum se simt parintii indoliati. Desi orice om normal s-ar fi asteptat ca rudele sa stea la capataiul micutului care a sfarsit intr-un mod infiorator, tatal si bunica au stat la taclale cu jurnalistii, transformand priveghiul intr-un talk-show sinistru. „Fiul meu nu a murit muscat de caini, ci mancat! Sper ca moartea copilului meu sa nu fie in zadar”, a spus tatal baiatul ucis, anticipand parca anuntul lui Oprescu referitor la referendum.

Acum depinde de noi!

In cadrul referendumului, bucurestenii vor putea alege intre bucuria de a hrani patrupedele si teama ca, oricand, copiii sau nepotii lor vor putea fi mancati de vii de maidanezi. Iar cu aceasta ocazie, iubitorii de animale vor avea sansa de a lua cainii acasa, pentru a-i creste si a-i hrani. Pe baza de proces-verbal, ca sa raspunda in fata legii daca patrupedul lor va musca un om nevinovat! Si totusi, la referendum va trebui sa ne gandim, in primul rand, pe cine iubim mai mult: pe fiintele necuvantatoare care ne intampina dand din coada fericite, sau pe copiii nostri, care ar putea servi drept cina unei haite infometate.

[poll id=”589″]

author avatar
Narcis Voica
1.590 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger