AcasăNewsGermania angajeaza educatoare din Romania cu salarii de 1.600 de euro

Germania angajeaza educatoare din Romania cu salarii de 1.600 de euro

Asociatia Internationala pentru Tineret (Verein fur Internationale Jugendarbeit – VIJ) din Stuttgart cauta in Romania educatoare vorbitoare de limba germana la nivelul C1, pentru angajarea lor in centre de copii si gradinite.

Chiar si persoanele angajate ca ajutoare in gradinitele germane vor primi un salariu net de 1.300 de euro pe luna

Actiunea de recrutare a personalului pentru gradinite din Germania se desfasoara intr-o colaborare intre Jugendamt Stuttgart, VIJ din Stuttgart si EURES Romania. Reprezentantii VIJ si cei ai Biroului pentru Tineret vor veni la inceputul lunii martie in Romania pentru selectia candidatelor. Potrivit precizarilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu, rezultatele vor fi comunicate in aceeasi zi si se vor semna contracte de munca cu plecare in Germania incepand cu luna iunie 2014.

Conditii

Candidatele trebuie sa cunoasca limba germana la nivel C1, adica sa inteleaga o gama larga de texte lungi si complicate si sa sesizeze semnificatiile implicite. Acest nivel permite vorbitorului sa se exprime spontan si fluent, fara a fi obligat frecvent sa-si caute cuvintele. De asemenea, candidatele trebuie sa faca dovada ca pot utiliza limba germana in mod eficient si flexibil, atat in viata sociala sau profesionala, cat si in cadrul scolar sau academic.

Documente obligatorii

Aplicatiile candidatelor trebuie sa contina:

-o copie a diplomei de bacalaureat (pentru absolventele liceului pedagogic),

-o copie a diplomei de licenta si a modulului pedagogic sau dovada desfasurarii activitatii intr-o gradinita,

-copie a certificatului de limba germana nivel C1. Diploma obtinuta in Romania trebuie sa fie recunoscuta de catre autoritati. Recunoasterea diplomelor se poate face inainte de plecarea in Germania si intra in atributia reprezentantului angajatorului german.

Inscriere

Candidatele trebuie sa transmita CV-ul model Europass in limba germana (Lebenslauf), cu fotografie, insotit de copiile diplomelor, pe adresele de e-mail simo@vij-stuttgart.de si buc_eures@buc.anofm.ro. Doar persoanele preselectate in urma transmiterii aplicatiilor vor fi contactate si invitate la interviu. Termenul-limita pentru aplicare este 28.02.2014. Potrivit informatiilor postate pe Turnul Sfatului.ro, solicitantele din judetul Sibiu sunt asteptate si la AJOFM Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, cam. 440, et. 4, in vederea inregistrarii in baza de date pentru munca in strainatate, cu urmatoarele acte:

– copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minimum 6 luni);

-CV model Europass (cu fotografie) in limba germana;

– cazier judiciar in original din care sa reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

– adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea „Clinic sanatos/Apt pentru munca”;

– 1 poza tip pasaport.

Angajare si salarizare

Educatoarele carora le-a fost recunoscuta calificarea si vorbesc fluent limba germana vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 euro brut/luna, adica 1.600 euro net/luna. Candidatele care au lucrat deja in gradinite sau ca pedagogi si vorbesc limba germana la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoastere a calificarii, vor fi incadrate ca ajutor in gradinite (KITA) si vor primi un salariu de 1.800 euro brut/luna, adica aproximativ 1.300 euro net/luna.

Facilitati

Toate candidatele vor urma, in primul an, un curs de adaptare dupa modelul educational din Germania. Cheltuielile de transport, atat in Romania pentru interviuri, cat si transportul catre Germania sunt suportate de catre VIJ. Se ofera consiliere de integrare in primul an, consiliere in limba romana in situatia aparitiei unor conflicte; perfectionare didactica in functie de activitate; un loc de munca variat, creativ; siguranta pregatirii profesionale, precum si o activitate independenta.

author avatar
Arpad Dobre
4.033 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger