AcasăNewsGospodarii din Bacau inundate sau fara curent electric. S-a intervenit in ajutorul...

Gospodarii din Bacau inundate sau fara curent electric. S-a intervenit in ajutorul locuitorilor

Ploile abundente cazute in cursul zilei de marti a nu au fost lipsite de urmari, cel mai afectat fiind judetul Bacau, indeosebi comuna Manastirea Casin, unde precipitatiile cumulate au facut ca peste 100 de gospodarii sa fie inundate. De asemenea, cateva ii de familii au ramas fara energie electrica.

In ajutorul celor afectati de efectele vremii instabile au intervenit pompierii, jandarmii si fortele de ordine. In total, aproape 4.000 de angajati ai Ministerului de Interne au fost prezenti la datorie, in 22 de localitati de pe raza a nu mai putin de 10 judete in care ploile au provocat pagube.

Desi nu au existat victime, de pe urma acestui val de vreme rea, doua persoane din Bacau, care ramasesera blocati, practic, in locuintele lor, care ajunsesera sa fie izolate de ape, au fost scosi din case de catre reprezentanti ai MAI. La fel si alti trei bacauani care au avut nevoie de medic. Totodata, din directia Ministerului de Interne aflam faptul ca aproape trei ore, oamenii din cele peste 330 de gospodarii din satul Curita, aflat in cadrul localitatii Manastirea Casin, din Bacau, au fost complet rupti de lume, dupa ce apele revarsate au afectat podul care ii leaga de satele invecinate. In ajutorul lor au intervenit specialistii in situatii de urgenta, care au reusit sa rezolve problema.

Din directia ISU Bacau aflam faptul ca in comuna Manastirea Casin au fost inundate aproape 150 de gospodarii si ca, urmare a starii vremii, 26 de puncte ce fac parte din reteaua de distributie a energiei electrice au fost afectate, astfel ca peste 2.900 de consumatori au ramas fara curent in case. Dar si ca au mai fost afectate de inundatii si gospodarii din alte comune bacauane, printre care Bogdanesti si Oituz.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca pompierii si alte forte ale MAI vor continua sa ii ajute pe locuitorii din localitatile afectate de inundatii, in sensul ca se vor ocupa si de scoaterea apelor din curtile si din subsolurile locuintelor afectate de inundatii.

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger