AcasăNewsGrecii se pregatesc pentru ce este mai rau. Conflicte de strada inainte...

Grecii se pregatesc pentru ce este mai rau. Conflicte de strada inainte de Referendum!

Grecii sunt asteptati, duminica, sa-si spuna parerea in legatura cu posibilitatea ca tara lor sa accepte sau nu conditiile grele impuse de creditorii externi.

Grecia a intrat, in mod tehnic, in incapacitate de plata, insa premierul Alexis Tsipras nu vrea sa accepte conditiile impuse de FMI si Banca Europeana, dupa ce Grecia nu a rambursat o rata de 1,6 miliarde de euro din imprumutul incasat.

Tsipras organizeaza, duminica, un referendum la nivel national si asteapta sa vada daca grecii considera ca tara lor ar trebui sa accepte sau nu conditiile impuse.

Iar ultimele informatii arata ca Grecia este, practic, impartita in doua. Vineri seara, 15.000 de persoane au participat la o actiune de protest impotriva masurilor impuse de creditorii externe. Cel 15.000 de persoane din Piata Syntagma au scandat impotriva liderilor Uniunii Europene si sustineau ca grecii ar trebui sa voteze impotriva conditiilor impuse.

Totusi, alte 12.000 de persoane au participat, la doar cativa kilometri de Piata Syntagma, din Atena, la o actiune prin care sa-si manifeste sustinerea fata de ramanerea Greciei in zona euro. Aceste persoane scandau impotriva premierului Alexis Tsipras si in favoarea creditorilor externi.

Evident nu au lipsit incidentele, reprezentanti ai celor doua tabere luandu-se la bataie pe strazile Atenei, dar intrand in conflict si cu fortele de ordine.

author avatar
Cristi Ionita
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger