AcasăNewsGruia Stoica si avocatul Doru Bostina, condamnati la inchisoare

Gruia Stoica si avocatul Doru Bostina, condamnati la inchisoare

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de inchisoare si trei ani interzicerea unor drepturi pentru cumparare de influenta. In acelasi dosar, avocatul Doru Bostina, denuntator in multe dosare aflate in instrumentarea procurorilor anticoruptie,  a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Gruia Stoica (foto) si Doru Bostina nu au fost iertati de judecatori

Sentinta pronuntata, ieri, de Curtea de Apel Ploiesti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel. De asemenea, cei doi au fost obligati la plata a cate 4.000 de lei cheltuieli judiciare.

Trei milioane de euro pentru castigarea unei licitatii

Doru Bostina

Miliardarul Gruia Stoica a fost arestat preventiv in acest dosar de coruptie la sfarsitul lunii ianuarie a anului trecut, fiind acuzat de catre procurorii anticoruptie de cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa si firma acestuia, GFR. Anchetatorii au stabilit ca, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, „persoana ce controleaza SC GFR SA, membra a grupului Grampet”, i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da trei milioane de euro, pentru „a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directorului general al CFR Marfa (functionar public), pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la licitatia din 29 ianuarie 2014, asadar sa divulge date confidentiale”.

author avatar
National
1.652 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger