AcasăNewsGuvernul a aprobat scutirea de impozit pe profitul reinvestit!

Guvernul a aprobat scutirea de impozit pe profitul reinvestit!

Guvernul a aprobat ordonanta prin care firmele vor fi scutite de impozitul pe profitul reinvestit, care va fi aplicata din luna iulie si mentinuta pana la finele lunii decembrie 2015.

Firmele care vor beneficia de decizia luata nu vor mai putea, in schimb, sa opteze pentru metoda de amortizare accelerata pentru echipamentele tehnologice respective.

Potrivit proiectului, profitul investit in productia si sau achizitia de echipamente tehnologice -masini, utilaje si instalatii de lucru – folosite in scopul obtinerii de venituri impozabile este scutit de impozit, noteaza b1.ro.

Societatile care beneficiaza de aceasta facilitate sunt obligate sa pastreze in patrimoniu echipamentele tehnologice respective cel putin o perioada egala cu jumatate din durata normala de functionare a acestora.

Nu intra sub incidenta acestor prevederi echipamentele tehnologice transferate in cadrul operatiunilor de reorganizare, in cazul in care societatea beneficiara preia rezerva aferenta profitului scutit, asumandu-si astfel drepturile si obligatiile societatii cedente, precum si echipamentele tehnologice instrainate in cadrul procedurii de lichidare sau faliment.

Foto: business24.ro

author avatar
Alina Costache
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger