AcasăNewsHarry Mironescu, patronul clinicii Sabyc, trei ani de inchisoare

Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc, trei ani de inchisoare

sursa foto: antena3.ro

Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc, a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru trafic de ovule.

sursa foto: antena3.ro

Decizia luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva, Harry Mironescu fiind acuzat ca racola din strainatate cupluri care doreau sa fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistata.

Conform B1 TV, in acest dosar, in afara lui Harry Mironescu, au mai fost retinuti mai multi medici si reprezentanti ai clinicii amintite.

Medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind, Cecilia Borza, secretara clinicii Sabyc, Yair Miron, Victor Zota, fostul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant, si Rosana Maria Turcu, fost coordonator regional Bucuresti al ANT, au fost retinuti inca din 2009 si trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii.

Initial, Harry Mironescu, Yair Miron, Natan Lewit si Genia Ziskind fusesera condamnati la cate cinci ani de inchisoare, dar toti patru au obtinut reduceri de pedepse la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Clinica Sabyc a intrat in atentia DIICOT in 2009, cand a fost acreditata pentru activitatea de banca si utilizator de celule reproductive. In perioada 2007-2009, reprezentantii Sabyc mai depusesera 14 solicitari pentru a obtine acreditare, toate cererile fiind respinse de ANT.

author avatar
Cristi Ionita
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger