AcasăNewsHidrologii atrag atentia: Raurile din 10 judete, sub COD PORTOCALIU de inundatii

Hidrologii atrag atentia: Raurile din 10 judete, sub COD PORTOCALIU de inundatii

Avand in vedere situatia meteorologica, dar si faptul ca specialistii ANM au anuntat ploi insemnate in mai multe regiuni din tara, indeosebi in Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Arges, aflate sub incidenta unei avertizari COD PORTOCALIU de precipitatii, hidrologii au anuntat ca raurile din bazinele hidrografice din 10 judete se vor afla, de luni la amiaza incepand, sub atentionare de pericol de inundatii.

Locuitorii din judetele deja afectate de apele revarsate in urma ploilor abundente din ultimele saptamani stau cu sufletul la gura, de teama ca gospodariile lor vor fi distruse de torenti. Iar vestile de la specialistii in hidrologie nu sunt de natura sa ii linisteasca. INHGA informeaza ca, incepand de luni, de la ora 15, se pot semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, precum si viituri ce pot produce inundatii locale si cresteri de debite, cu depasirea cotelor de atentie. Vizate de CODUL PORTOCALIU de pericol sunt, conform INHGA, „raurile din bazinele hidrografice: Bistra (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Drincea, Desnatui (judetele Dolj si Mehedinti), Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj si Mehedinti, afluentii Oltului mijlociu si inferiordin judetele Gorj, Valcea, Olt, Dolj si Arges, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte S.H. Valeni si Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus) – judetele Olt, Arges si Teleorman si pe ceilalti afluenti ai raului Vedea din judetul Teleorman, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita)”.

Hidrologii precizeaza, de asemenea, ca se pot produce inundatii si viituri si pe afluentii de grad inferior ai acestor rauri. Pericolul se mentine pana marti dupa-amiaza, la ora 16, cand expira CODUL PORTOCALIU de inundatii.

Sursa foto: olttv.ro

author avatar
Cristina Stefan
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger