AcasăNewsHidrologii au prelungit avertizarea privind pericolul producerii de inundatii pe mai multe...

Hidrologii au prelungit avertizarea privind pericolul producerii de inundatii pe mai multe rauri

Tinand cont de prognoza si avand in vedere ca, in intervalul urmator, sunt anuntate ploi la nivelul intregii tari, meteorologii emitand in acest sens o informare valabila pana joi, la ora 22, hidrologii au prelungit avertizarea Cod galben privind pericolul producerii de inundatii pe raurile din mai multe judete ale tarii.

Ca urmare, incepand de joi la pranz si pana vineri la aceeasi ora, respectiv la ora 13, se mentine in vigoare atentionarea ce vizeaza nu mai putin de 13 bazine hidrografice. Reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) precizeaza ca in intervalul mentionat se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, precum si depasiri ale cotelor de atentie. Vizate sunt „raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur superior (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Timis superior, Barzava, Moravita (judetele Timis si Caras-Severin), Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Prahova (judetul Prahova), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Barlad (judetele Iasi si Vaslui), Jijia (judetele Botosani si Iasi), Prut sector amonte acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani)”, se mentioneaza in textul avertizarii.

Totodata, hidrologii informeaza ca, in cursul zilei de joi pot aparea probleme – viituri si inuntatii – pe raurile mici din zonele de deal si munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Buzau, Vrancea, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt si Galati.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger