AcasăNewsIn 5 ani, am avut 57.088 de infectii nosocomiale: minciuna sau manipulare?

In 5 ani, am avut 57.088 de infectii nosocomiale: minciuna sau manipulare?

In spital, oriunde pui mana, te poti imbolnavi cu viteza fulgerului

Anul trecut au fost inregistrate cele mai multe infectii nosocomiale din ultimii cinci ani – 12.316, numarul total al acestora in perioada 2010-2015 depasind cifra de 57.000, reiese din documentele trimise Parlamentului  de Ministerul Sanatatii.

In spital, oriunde pui mana, te poti imbolnavi cu viteza fulgerului

In raport se mai precizeaza ca, anul trecut, au fost verificate 367 de unitati sanitare si s-au aplicat 626 de sanctiuni contraventionale, dintre care 369 de amenzi in valoare totala de 340.900 de lei, 3 decizii de suspendare a activitatii si au fost emise 254 de avertismente, conform datelor raportate de Ministerul Sanatatii Legislativului. Cele mai multe infectii nosocomiale, la nivelul acestei perioade a ultimilor cinci ani, au fost inregistrate in Bucuresti – peste 12.000 de infectii. Topul este completat de judetele Iasi – peste 9.000 de infectii si Cluj, cu peste 7.000 de infectii. Potrivit Centrului National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica (CNSISP), sectiile de Anestezie si Terapie Intensiva s-au confruntat cu cele mai multe infectii nosocomiale, peste 13.500. Peste 12.000 de infectii intraspitalicesti au fost raportate la sectiile de chirurgie.

Toate aceste date, infioratoare la prima citire, ar trebui, totusi, sa ne bucure, daca tinem seama ca parintii din Asociatia Colectiv au declarat, public, ca, intr-o perioada de timp similara, in Franta, s-au descoperit de zece ori mai multe imbolnaviri nosocomiale in spitale. Ce sa intelegem din cifrele Ministerului Sanatatii, suntem mintiti sau doar manipulati, inca odata, ca sa avem de ce lauda sistemul nostru sanitar? Oricum ar fi, e limpede ca virusii si bacteriile isi fac de cap prin spitalele noastre.

author avatar
Catalin Dumitrescu
62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger