AcasăNewsInca un dosar penal pe numele lui Nicusor Constantinescu

Inca un dosar penal pe numele lui Nicusor Constantinescu

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au deschis un nou dosar penal pe numele lui Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu in dosarul privind elicopterul SMURD care s-a prabusit anul trecut in Lacul Siutghiol. Elicopterul respectiv fusese achizitionat de Consiliul Judetean Constanta in 2011. In urma incidentului patru persoane si-au pierdut viata.

Procurorii DNA il acuza pe Nicusor Constantinescu de faptul ca „la data de 29 martie 2013, a atribuit unei societati comerciale, in mod nelegal, un contract de achizitie publica avand ca obiect – Servicii de operare elicopter multifunctional, medicalizat, Servicii de transport ocazional si Servicii de reparare si intretinere a elicopterelor, prin incalcarea celor stabilite in caietul de sarcini, in care se prevedea ca aparatul de zbor trebuia folosit in cazul actiunilor de interventie in caz de urgenta si in pofida faptului ca SMURD formulase anterior o oferta privind operarea gratuita si conform scopurilor programului (salvare de vieti si interventii de urgenta) a elicopterului respectiv”.

De asemenea, Nicusor Constantinescu este acuzat ca „a angajat, lichidat, ordonantat si platit, in mod nelegal, in perioada 05.07.2013 – 30.10.2014, din fondurile publice ale Judetului Constanta, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentand cheltuieli cu serviciile de intretinere si operare a elicopterului”.

author avatar
Cristi Ionita
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger