AcasăNewsInformare meteo: Urmeaza un nou interval cu ploi insemnate si vant puternic!

Informare meteo: Urmeaza un nou interval cu ploi insemnate si vant puternic!

Noul val de precipitatii- indeosebi sub foma de ploaie, dar si de ninsori, care, insa, se vor semnala doar in zona montana – va pune stapanire pe majoritatea regiunilor, incepand cu noaptea de sambata spre duminica.

Astfel, nu va lasati pacaliti de cerul senin si de soarele care straluceste la aceasta ora in Capitala, primavara mult-dorita se mai lasa asteptata!

Meteorologii precizeaza, prin intermediul unei informari emise sambata – in continuarea avertizarii de ploi valabila pana in aceasta dimineata, in vestul, nord-vestul si cateva judete din centrul tarii – ca precipitatiile vor continua pana duminica la ora 16.

Conform informatiilor date publicitatii de ANM, din aceasta noapte incepand, precum si in cursul zilei de 1 februarie, umbrelele vor fi accesorii indispensabile, pentru ca vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ploaie, indeosebi in jumatatea sudica, unde cantitatile de apa este posibil sa depaseasca 10-15 l/mp. Ploile vor fi si mai insemnate in sud-estul Munteniei, dar si in Dobrogea, unde pot cadea si 25-30 l/mp.

De asemenea, precizeaza specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie, nici ninsorile nu vor lipsi din peisaj, insa acest gen de precipitatii se anunta doar pentur zona montana, in special in Muntii Banatului si in Meridionali.

Cum s-a intamplat si in ultimele doua zile, vantul isi va face, in continuare, simtita prezenta, mai ales in sud, dar si in zonele montane inalte, meteorologii asteptandu-se ca intensificarile sa treaca de 45 si chiar 50 de kilometri/ora.

sursa foto: meteoromania.ro

author avatar
Cristina Stefan
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger