AcasăNewsInformare meteo: Vremea se raceste si revin ploile!

Informare meteo: Vremea se raceste si revin ploile!

Dupa cateva zile cu vreme superba, temperaturi foarte placute si mult soare, lucrurile se schimba radical in intervalul imediat urmator. De marti dimineata incepand, intra in vigoare o informare de vreme urata.

Asadar, cerul senin, dar si temperaturile ridicate vor deveni tot mai rare in peisajul zilelor urmatoare, cel putin cata vreme ramane in vigoare informarea emisa de catre specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Pana miercuri seara va ploua in mare parte din regiuni, incepand dinspre sud-vestul tarii.

Meteorologii au anuntat, luni dimineata, ca se vor semnala indeosebi averse, cu mentiunea ca in zona vestica, nordica si centrala, precum si in regiunile de deal si de munte, cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 30-40 l/mp.

Ploile vor fi insotite de descarcari electrice si posibil caderi de grindina, insa doar izolat. Nici vantul nu va lipsi, semnalandu-se in majoritatea regiunilor, rafalele fiind posbil sa treaca de limita a 50 km/h, indeosebi in sudul si estul Romaniei, dar si la munte.

Insa probabil cea mai greu de suportat veste primita de la ANM este aceea ca temperaturile vor scadea simtitor. „Valorile termice vor scadea in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile vestice, nordice si centrale, pe parcursul zilei de miercuri, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an”, precizeaza ANM.

sursa foto: moldova24.info

author avatar
Cristina Stefan
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger