AcasăNewsInspectia Judiciara ancheteaza cu prezervativ cazurile de viol

Inspectia Judiciara ancheteaza cu prezervativ cazurile de viol

Dupa goana in care s-a apucat de lucru in cazul violurilor, ai spune ca Justitia a descoperit America si vrea sa ia tot caimacul comorilor pe care le-ar putea gasi acolo. A fost nevoie de un scandal enorm in presa, de petitii, de oameni pur si simplu revoltati, de emisiuni TV in care Consiliul Superior al Magistraturii sa fie tocat marunt ca, in sfarsit, sa apara primele informatii.

Inca din start, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in comunicatul aferent, scapa caii din darlogi. Isi cauta o scapare prin intoarceri de cuvinte edulcorate, care, insa, ii dau de gol pasivitatea in care a zacut atata vreme. „Ca urmare a informatiilor lansate in spatiul public referitoare la cazul de agresiune sexuala din judetul Olt, domnul judecator Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea identificarii cauzei si efectuarii de verificari potrivit art. 74 alin. 1 lit. c din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”. Asa glasuieste comunicatul.

Multe vorbe, fapte cu viteza melcului

Președintele CSM , judecătorul Marius Badea Tudose, suflă în foc după ce laptele a dat în fiert

Este valabil si pentru violul comis in Olt, si pentru cel din comuna vasluiana Valeni, probabil si pentru restul de fapte ce vor mai fi reclamate. Iar pasivitatea de care vorbeam se adevereste inca de la primele vorbe ale comunicatului. Altminteri sensibil la orice cuvant scapat despre Justitie, CSM a uitat, de data aceasta, sa se mai autosesizeze ca procurori si judecatori joaca miuta cu legea, pasand-o de la unul la altul. N-a vazut, n-a auzit, n-a stiut ca in Romania violatorii stau in libertate, la doi pasi de victimele lor. A aflat doar din ”informatiile lansate in spatiul public”!

Procurorul Ingrid Botezatu s-a opus eliberării violatorilor, dar nu din răsputeri. Foto - Adevarul

La Caracal, o tanara de 18 ani a fost violata chiar in ziua in care implinea majoratul. Dosarul a trecut de la un procuror la altul, din birou in birou. Victima nu banuia ca, pentru procuror, concediul era prioritar. Decizia prin care putea fi salvata de cosmarul de a da nas in nas cu cei patru autori a trebuit sa astepte doua luni. Si inca mai asteapta. Dupa care – ghinion, din nou! – nimeni nu stia cine este competent sa se apuce de lucru, pentru ca unul dintre faptasi era militar la baza NATO de la Deveselu. Marturia unei martore, difuzata de un post TV, ar fi trebuit sa ii mobilizeze pe oamenii legii. Copila relata ca a fost recunoscuta de unul dintre nenorociti, care il indemna pe cel care il insotea sa aduca toporul din masina, sa o faca bucati mai repede. Si ce daca? Niciun omor care este pe cale sa se produca nu este prioritar concediului unui procuror!

Emotiile victimei nu conteaza

„Parchetul General a constatat, in urma efectuarii unui control la Parchetul pe langa Judecatoria Vaslui, ca Ingrid Botezatu, procurorul de sedinta care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a tinerilor acuzati ca au violat o eleva, si-a exercitat functia cu grava neglijenta”. De la comunicat citire! Sec! De ce a fost nevoie de luni intregi de cosmar pentru victima nimeni nu poate explica. De ce fata violata a trebuit sa suporte oprobiul majoritatii opiniei publice din comuna, care se situeaza de partea violatorilor, CSM nu poate explica. De ce era nevoie ca victima sa traiasca sub teroare si emotii,  cu violatorii liberi pe ulitele satului, CSM, iarasi, nu poate explica. Si nici nu va explica vreodata, pentru ca justitia – nu-i asa? – nu se infaptuieste sub imperiul emotiilor. Probabil ca emotiile victimei nu au fost atat de puternice incat sa puna pe ganduri Inspectia Judiciara. „Cercetarea disciplinara este o etapa confidentiala si obligatorie a procedurii disciplinare in cadrul careia se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, precum si orice alte date concludente din care sa se poata aprecia asupra existentei sau inexistentei vinovatiei persoanelor vizate”, subliniaza reprezentantii Inspectiei Judiciare. Asa, cu grija fata de oamenii legii, sa nu cumva sa ramana Justitia insarcinata! Ce de-a vorbe frumoase, numai ca cercetarea disciplinara, vreme de luni bune, a fost atat de confidentiala incat nici Inspectia Judiciara nu stia ca trebuie sa o faca. Trebuia doar sa se sesizeze din oficiu, nimic altceva.

author avatar
Valentin Boeru
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger