AcasăNewsInvarteli pe insolvente la Tribunalul Prahova intre judecatorul penal Podea si fiul...

Invarteli pe insolvente la Tribunalul Prahova intre judecatorul penal Podea si fiul sau!

Judecatorul prahovean acuzat ca a cerut spaga pentru a scoate un puscarias din inchisoare are un  baiat „secret” foarte descurcaret. Podea Jr. este un avocat specializat pe insolvente, care castiga dosare pe banda rulanta la Tribunalul unde tatal lui este judecator.

Magistratul de la Tribunalul Prahova a fost dat pe mana procurorilor de catre un coleg de la Judecatorie care a refuzat mita

Fostul securist Petre Cristian Podea, judecator la Tribunalul Prahova, a fost retinut weekend-ul trecut, fiind acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de trafic de influenta.

Fiul judecatorului, Radu Podea, este avocat din anul 2004

In schimbul sumei de 3.000 de lei, el i-a promis administratorului unei societati comerciale (George Florin Florea, patron al SC Rusara Prodcom SRL) ca-l va scoate din puscarie pe un amic de-al acestuia, cu ajutorul unui coleg de la Judecatoria Ploiesti. Colegul n-a pus insa botul la mita promisa de Podea si l-a dat pe acesta pe mana procurorilor… Faptul ca judecatorul Podea se comporta la tribunal ca pe propria mosie o demonstreaza si faptul ca acesta a avut tupeul de a minti in documentele oficiale ani la rand.

Colegii lui Podea sr. au respins cererea de arestare preventiva propusa de procurorii DNA

La rubrica „rude de gradul I care detin cabinete de avocatura sau desfasoara profesia de avocat” din declaratia de interese, judecatorul a tras linie. Si in 2008, si in 2009, si in 2010.

Practicianul de insolventa a primit in ultimii ani zeci de dosare la Tribunalul Prahova, iar in cele mai multe cazuri a primit sentinte favorabile

Abia in 2011 a mazgalit ceva indescifrabil. Reporterii „National” au descoperit ca „hieroglifele” reprezinta numele fiului sau: Radu Podea.

Acesta este avocat si castiga procese pe banda rulanta la Tribunalul Prahova.

Apreciat de colegii lui taticu’

Ani la rand, judecatorul Petre Cristian Podea a tras linie la rubrica „rude care practica avocatura”

Radu Podea, fiul judecatorului acuzat de trafic de influenta, este avocat nu din 2011, cum a lasat magistratul sa se inteleaga, ci din 2004!

 

Magistratul si-a amintit ca fiul lui este avocat abia in 2011

De ce a mintit judecatorul in declaratiile de interese din perioada 2008-2010, nimeni nu stie, insa cu siguranta procurorii vor elucida in curand acest mister.

Revenind la fiul „secret” al judecatorului, este interesant faptul ca acesta a primit in lucru zeci de dosare la Tribunalul Prahova, in calitate de practician de insolventa, iar in cele mai multe cauze colegii tatalului sau i-au dat sentinte favorabile.

Contactat ieri de reporterii „National”, avocatul Radu Podea a sustinut ca nu a fost niciodata favorizat de catre colegii tatalui sau. „Dimpotriva, am fost amedat de acestia, de vreo doua-trei ori. Nu vad cum i-ar putea influenta tatal meu, care este la Penal, pe colegii de la Civil, unde am eu procese”, a declarat av. Podea pentru „National”.

Iertat de colegii de la Curtea de Apel

Judecatorul penal Petre Adrian Podea a fost saltat cu mare tam-tam, procurorii acuzandu-l pe acesta de fapte extrem de grave: ca a dat o solutie favorabila unui detinut si ca a promis mita unui coleg de la Judecatorie, pentru a-l ajuta pe puscarias sa iasa mai devreme din inchisoare. Procurorii au obtinut avizul pentru arestare din partea Consiliului Superior al Magistraturii, iar pe 1 februarie l-au dus la mandat. Colegii de la Curtea de Apel Ploiesti au respins insa cererea procurorilor, dispunand ca  sa nu paraseasca tara.

A mai dat cu subsemnatul la DNA

Judecatorul Podea, care a fost inainte de ’89 ofiter de Securitate specializat pe infundarea „tradatorilor care ascultau Europa Libera”, a mai avut tangente cu DNA. El a facut parte din completul care l-a eliberat pe interlopul Sandu Zamfir, zis Austrianu. Pentru eliberarea suspecta a interlopului, presedintele completului, Dumitru Rebegea, a fost condamnat la sapte ani, dupa ce procurorii l-au acuzat de fapte de coruptie. In acel dosar, Podea a fost citat la DNA doar in calitate de martor.

 

author avatar
Narcis Voica
3.039 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger