AcasăNewsInvatator hunedorean care isi duce elevii la scoala cu propria masina, decorat...

Invatator hunedorean care isi duce elevii la scoala cu propria masina, decorat de Traian Basescu

Face mai mult decat sa ii invete sa scrie si sa citeasca pe elevii sai. Iar eforturile sale au fost rasplatite. Pe langa recunostinta de care se bucura atat din partea scolarilor si a parintilor acestora, un invatator hunedorean a fost decorat, marti, de seful statului.

Acxente Leucian, invatator la scoala Primara Bulzestii de Sus, va primi o distinctie simbolica pentru ca a ales sa ajute patru elevi care studiaza la scoala din satul hunedorean sa ajunga la ore. Mai exact, presa locala a scos la lumina faptul ca dascalul are grija sa ii ia cu propria masina, in fiecare dimineata, dar si sa-i duca pe micuti, dupa ore, cat mai aproape de casele lor, pentru a nu fi nevoiti sa parcurga o distanta insemnata pentru a ajunge sa invete carte.

Ca urmare a efortului sau, invatatorul hunedorean a fost onorat cu un titlu de Cavaler, decorarea fiind facuta la propunerea consilierului de stat Gheorghe Angelescu. Marti, Traian Basescu a semnat decretul de decorare. „In semn de inalta apreciere pentru intreaga sa cariera inchinata scolii romanesti, pentru daruirea cu totul exceptionala de care a dat dovada in sustinerea actului de educatie la nivel preuniversitar, domnul presedinte Traian Basescu a conferit Ordinul „Meritul pentru Invatamant” – in grad de Cavaler domnului Acxente Leucian, invatator la scoala Primara Bulzestii de Sus, judetul Hunedoara”, se mentioneaza in comunicatul Administartiei Prezidentiale.

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger