AcasăNewsIohannis: Rusia, responsabila cu desfasurarea unei anchete credibile in cazul catastrofei aviatice...

Iohannis: Rusia, responsabila cu desfasurarea unei anchete credibile in cazul catastrofei aviatice din Ucraina

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, este de parere ca responsabilitatea pentru desfasurarea unei anchete credibile in cazul catastrofei aviatice din Ucraina apartine Rusiei, acesta subliniind ca niciun scop politic nu poate justifica ceea ce s-a intamplat.

Intr-un comunicat remis marti, Iohannis a precizat  ca a urmarit cu atentie desfasurarea evenimentelor dupa catastrofa aviatica din Ucraina si reactiile politice din capitalele europene si SUA. „Nimic, niciun scop politic, nicio circumstanta de fapt si nicio o eroare umana nu justifica ceea ce s-a intamplat”, spune Iohannis.

Liderul PNL sustine ca Federatia Rusa este responsabila de identificarea unei solutii in cazul problemei ucrainene. „Am remarcat pozitiile coordonate ale partenerilor europeni si transatlantici in privinta instituirii de noi sanctiuni in cazul in care Federatia Rusa continua sa limiteze eforturile investigatorilor. Cred ca responsabilitatea asigurarii conditiilor pentru desfasurarea unei anchete credibile apartine Federatiei Ruse. Tot acesteia ii apartine si responsabilitatea identificarii unei solutii la problema de fond ucraineana. Ambele aspecte denota o problema de comportament a Rusiei pe scena globala si ambele merita egala consideratie si solutionare”, a aratat Iohannis.

author avatar
Alina Costache
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger