AcasăNewsISIS, harta terorii

ISIS, harta terorii

Nici nu se stinsesera bine strigatele de ajutor de dupa carnagiul de la Istanbul si gruparea terorista Stat Islamic a si facut publica o harta pe care sunt insemnate tarile unde celulele ISIS sunt foarte active si pot oricand comite atacuri teroriste.

Tarile marcate ca fiind deja teren operational pentru ISIS sunt atat din  Europa, cat si din Asia si Africa. Acestea sunt tarile colorate cu rosu, in faotografia alaturata. „Graficul prezentat de jihadisti segmenteaza teritoriile in 3 sectiuni, unele de control major, altele pe care ISIS le controleaza moderat si a treia categorie cu o prezenta mai slaba a celulelor secrete”, scrie Mirror.co.uk. Celulele teroriste impanzesc mai multe state din vestul Europei, potrivit propagandei ISIS: Germania, Franta, Marea Britanie, Spania. Alte zone cu risc maxim de atac din partea jihadistilor sunt Turcia si Rusia. Riscul este ceva mai scazut in Italia, Suedia, Serbia si Grecia si la un nivel moderat in Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar si Bulgaria si Romania.

SI ar putea ataca in SUA dupa atentatul din Turcia

Atentatul comis la Aeroportul international din Istanbul prezinta specificitati ale retelei teroriste Stat Islamic, afirma John Brennan, directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA) din SUA, avertizand ca organizatia fundamentalista sunnita pregateste astfel de atacuri in orase americane. „As fi surprins ca reteaua terorista Stat Islamic sa nu incerce sa comita un atac de acest fel in Statele Unite”, a declarat John Brennan, citat de New York Daily News. „Atunci cand ai de-a face cu un inamic determinat, cu indivizi care nu sunt preocupati sa scape cu viata, care fac asa ceva fiind constienti ca urmeaza sa moara, acest lucru complica strategia de prevenire a atentatelor”, a subliniat Brennan.

author avatar
National
705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger