AcasăNewsISIS pregateste un nou „11 septembrie”

ISIS pregateste un nou „11 septembrie”

Instructorii lui Saddam dau lectii de zbor pentru ISIS

Strategia anti-ISIS nu ar fi fost pe deplin justificata daca n-ar fi existat si „un 11 septembrie” la orizont, ca sa faca un „perfect match” cu Al Qaida.

Instructorii lui Saddam dau lectii de zbor pentru ISIS

Cu putine informatii, cateva marturii si o imagine, stirea ca ISIS antreneaza piloti „pentru trei avioane” e gata.

Piloti pe avioane capturate de la armata siriana

Agentiile de presa, via Beirut, au intrat in alerta. ISIS isi ia zborul, e adevarat, de scurta durata si distanta, antrenand piloti „pentru trei avioane militare, MIG 21 sau MIG 23, capturate de pe  aeroportul militar Al-Jarrah, la est de Alep”. Si la 70 de kilometri de granita cu Turcia. Conform activistilor, extremistii au instructori din fosta armata a liderului irakian Saddam Hussein, care s-au alaturat gruparii si le coordoneaza actiunile militare. Martori din imprejurimile bazei Al-Jarrah sustin ca au vazut avioane militare ridicandu-se de pe aeroportul controlat de ISIS. Acestea zboara pe distante foarte mici, la joasa altitudine, nu mai mult de zece minute, dupa care aterizeaza pe aeroport. In fine, acestea ar fi indicii de mare maiestrie fiind vorba de MIG-uri, dar se insista pe faptul ca sunt zboruri de antrenament pentru pilotii ISIS.

Asupra lui Assad sau asupra unor obiective occidentale?

Intrebarea este la ce le vor folosi pilotilor ISIS antrenamentele cu pricina? Impotriva lui Assad? Neeeh! Ar fi dintre extrem de rarele actiuni armate impotriva presedintelui sirian. Temerile se indreapta catre „obiective” occidentale, de tipul „11 septembrie”. Adica, odata antrenati – pe avioane militare (!) – pilotii teroristi vor fi plantati in tari occidentale si vor astepta momentul oportun sa deturneze niste avioane, trei la numar, ca asta e mesajul stirii, si sa se infiga in cine stie ce institutii ale „Satanei”. Colonelul Patrick Ryder, de la U.S. Central Command, spune ca ii tine sub supraveghere pe astia de la ISIS si-i bombardeaza „oriunde vor fi”. Pai, aceasta e intrebarea!

 

author avatar
Adina Mutar
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger